Risotto cu sfecla rosie
Ingrediente:
- 400 gr sfecla rosie, fiarta si decojota
- 1 cana de orez risotto
- 1/2 praz tocat marunt
- 2 pahare de vin rosu
- 2 pahare de supa de legume
- 1 lingura pesto
- piper negru
- putin ulei de masline si putin unt
- o mana de parmezan ras sau alte tipuri de branza tare
Mod de preparare:
Intr-o tigaie cu ulei incalzit, caleste prazul pana devine translucid. Adauga orezul si amesteca bine. Se toarna vinul si supa treptat amestecand continuu; se da focul la mic, se acopera cu un capac si se lasa 10 minute.
In acelasi timp da sfecla pe razatoare si pune-o peste orez, amestecand bine; adauga putina sare, pesto si piper dupa gust. Amesteca-le in risotto adauga piper si sos pesto. Mai lasa-l la foc mic 10 minute – pana orezul are o consistenta cremoasa si matasoasa. Se serveste cu parmesan.