Paste cu branza la cuptor
Timp de preparare: 20 minute
Timp de gatire: 50 minute
Ingrediente:
- 2 esalote
- 3 catei de usturoi
- 1 lingurita ulei
- 3 bucati de bacon taiate fasii, gatite, si grasimea astrata separat
- 2 linguri de faina
- 4 cesti smantana dulce
- 1 lingurita cimbru proaspat tocat
- 1 ceasca branza cu ardei rosu
- 2 cesti branza cheddar
- sare si piper negru dupa gust
- 450g pasta penne deja fiarta
- 1/2 ceasca pesmet
- 2 linguri unt topit
- 2 linguri patrunjel proaspat tocat
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul la 176 grade C. Pune esalotele si usturoiul intr-o mica punga din folie de aluminiu si stropeste cu ulei. Se coc 20 – 30 de minute sau pana cand se inmoaie. Cand sunt gata se toaca marunt. In grasimea de la bacon se caleste esalota si usturoiul timp de 1 minut. Adauga faina si amesteca timp de 1 minut. Incorporeaza smantana si cimbrul. Se gateste pana se reduce cu o treime. Se amesteca branzeturile pana se topesc si totul devine cremos si ingrosat. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Elimina de la caldura si amesteca usor compozitia in paste. Se pune totul intr-un vas caserola. Intr-un castron mic, se amesteca bacon-ul, pesmetul, untul si patrunjelul. Se toarna peste paste in caserola si se lasa in cuptorul incins 20 – 25 de minute.
Va dorim Pofta Buna!
Interesant de citit: | |
Tort intors cu pere
Impresionati-va familia cu acest desert special. Are un gust incredibil si este foarte usor de pregatit. Pofta Buna! … citeste |
|
Tort cu nuca si cafea
Chiar daca la final tortul nu va iesi ca cel din fotografie, va asiguram ca gustul se va ridica pe masura asteptarilor. Va dorim Pofta BUna! … citeste |
|
Tort cu ciocolata si castane
Chiar si denumirea tortului starneste un mic interes, deci gustul cu siguranta nu va va dezamagi. Un tort usor de preparat si ideal pentru o seara in care sa va adunati prietenii si sa serviti un… … citeste |