Focaccia este o paine simpla ce poate fi acompaniata de un vin alb rece sau un rose. Este, de asemenea, o baza minunata pentru un sandwich si una dintre cele mai bune gustari dintre mesele principale.
Ingrediente:
- 500g aluat pentru focaccia – reteta AICI
- 3 linguri ulei de masline
- 150g (5½ oz) branza dolcelatte, felii
- 150g (5½ oz) mozzarella, feliata
- 125g (4½ oz) frunze de baby spanac
- 55g (2 oz) rosii cherry injumatatite
- 12-15 crengute de rozmarin mici
- 1 lingura sare gema
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180°C. Acopera aluatul (reteta AICI) cu folie de plastic si lasa-l intr-un loc cald timp de 30 minute. Pune-l apoi pe o suprafata de lucru presarata cu faina si framanta-l timp de 2 minute. Imparte-l in 2 bucati egale si intinde-le in cercuri de 24cm. Pune prima foaie pe o hartie de copt unsa usor si imprastie peste branza, spanacul si rosiile. Uda marginea aluatului si acopera cu cealalta foaie. Ciupeste marginile pentru a le sigila si lasa-l intr-un loc cald timp de 30 de minute, pana creste usor. Apoi, impinge cu degetele in partea de sus a painii pentru a forma mici gropite in aluat, infige crengute de rozmarin in paine si imprastie sarea. Se stropeste cu putin ulei de masline si se coace timp de 30-35 de minute pana creste si se rumeneste frumos.
Va recomandam sa mai cititi si:
6 retete incredibil de simple de tiramisu
8 retete magnifice de clatite care vor face deliciul oricarui copil
Batoane sanatoase de musli – asa le faci in casa atat de simplu
10 super retete de pizza de casa
Ciocolata de casa: 6 retete numai bune de incercat in aceste zile 🙂
10 retete fabuloase cu mere
9 retete cu zmeura pe care trebuie sa le incerci
10 retete perfecte cu afine
18 retete de torturi rapide cu fructe