Crostini cu sfecla rosie
Ingrediente:
- cateva sfecle mai mici cu frunze (cat sa rezulte 3/4 ceasca sfecla coapta)
- 16 felii de bagheta, preferabil din faina integrala, taiate pe diagonal
- 2 linguri ulei de masline, impartit egal
- 2 cateid e usturoi
- 1 lingura otet de vin rosu
- 2 linguri apa
- 1/4 lingurita sare
- 115g crema de branza (preferabil de capra)
- 1/4 lingurita piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
Preincalzeste bine cuptorul. Taie frunzele si tulpina sfeclelor si pastreaza-le. Dupa ce ai curatat sfeclele bine, aseaza-le intr-o tava de copt, acopera-le cu folie de aluminiu si lasa-le cca 45 de minute – 1 1/2 ore, in functie de dimensiunea lor, pana sunt coapte.
In timp ce sfeclele se racesc, aranjeaza feliile de bagheta intr-un singur strat pe o foaie de copt mare si prajeste-le in cuptorul incins pana se rumenesc putin, aproximativ 14 minute.
Taie marunt frunzele si tulpinele de sfecla. Caleste tulpinile intr-o tigaie cu 1 lingura ulei incins timp de 3 minute, apoi adauga uleiul ramas si usturoiul pentru inca 15 secunde pana se inmoaie, dupa care poti pune si frunzele, otetul, apa si sarea. Se lasa inca 4-5 minute pana se evapora lichidul.
Sfecla racita se curata si se taie in bucatele. Pune 3/4 ceasca de sfecla, branza sipiperul intr-un procesor de alimente si amesteca pana la omogenizare. (rezerva sfecla ramase pentru o alta utilizare).
Pentru a asambla feliile de Crostini: intinde pe fiecare felie de paine 2 lingurite amestec de sfecla si decoreaza cu amestecul sotat de frunze.