Ar fi pacat sa treaca sezonul afinelor fara sa ne putem bucura de aceste
delicioase fructe cel putin la micul dejun. Asa ca, supereva va impartaseste
reteta ei preferata de clatite cu afine! Iar daca sezonul afinelor s-a terminat,
le puteti inlocui fara probleme cu cele congelate.
Ingrediente:
- 1 3/4 ceasca faina
- 2 linguri de zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurita de sare
- 1/4 lingurita nucsoara macinata
- 2 oua mari
- 1 ceasca lapte
- 1 ceasca smantana
- 1/4 ceasca unt topit sau ulei vegetal, plus putin suplimentar pentru
tigaia in care veti gati clatitele
- 1/2 lingurita extract de vanilie
- 1/2 lingurita coaja de lamaie rasa fin
- 1 1/2 ceasca afine proaspete
Mod de preparare:
Amestecati intr-un castron faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de
sodiu, sarea si nucsoara.
Intr-un alt castron mai mare, bateti usor ouale, apoi adaugati pe rand
laptele, smantana, untul topit (sau uleiul) si extractul de vanilie.
Acum combinati compozitiile din cele 2 castroane, amestecand pana la
omogenizare. Adaugati coaja de lamaie, afinele, si invartiti usor cu o spatula
de cauciuc sa nu le sfaramati.
Incalziti bine, bine o tigaie pentru clatite (la foc mediu aproximativ 3-4
minute), apoi turnati cateva picaturi de ulei.
Pentru fiecare clatita, folositi aproximativ 1/4 ceasca de compozitie (ca
masura) sau un polonic – dupa ce ati turnat compozitia, se intinde, miscand
tigaia, pana cand acopera perfect fundul.
Clatitele sunt gata imediat ce prind o culoare rumenie.
De preferinta, se servesc pe farfurioare caldute, cu un cubulet de unt si
sirop de artar sau de afine.
Va dorim Pofta
Buna!
Mai cititi si:
Alimentatie sanatoasa
mai bine
mult
sa…
legumelor
calorii
minune?
paradontoza?
mancam?
lunga
specialistilor
sanatatea
perfect
Cure de sanatate
detoxifiere?
calde
sanatosi
detoxificare completa
saunei
la san
femei
acupunctura si cum ne poate ajuta?
metoda terapeutica?
primavara
usturoi