Probabil una din cele mai simple si rapide deserturi pe timp de vara:
briosele cu cirese – se pot savura dimineata la un ceai, la pranz si chiar
dupa-amiaza ca desert cu frisca. In plus, daca doriti puteti inlocui
ciresele proaspete cu visine putin mai dulci. Pofta Buna!
Timp de preparare: 20 minute
Servire: 12
portii
Ingrediente:
- 55g migdale feliate
- 125 g unt la temperatura camerei
- 125 g zahar pudra + suplimentar
- 3 oua
- 150 g faina cu agent de crestere, cernuta
- 250 g cirese
- 100 g gem de cirese
- frisca
- 12 forme de briose
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 175°C.
Rumeniti migdalele intr-o tigaie timp de 3 minute, apoi sfaramati-le
intr-un procesor de alimente; peste acestea adaugati pe rand untul, zaharul
pudra si ouale. La final turnati faina si amestecati pana se omogenizeaza.
Taiati ciresele in jumatati si scoateti samburii.
In tava de cuptor asezati 12 forme de briose si turnati cate o lingura din
compozitia de migdale in fiecare forma. Peste acestea mai adaugati cate o
lingurita mica de gem si cateva cirese.
Briosele se lasa la cuptor 20 minute, pana se rumenesc. Dupa ce s-au racit se
presara putin zahar pudra si se servesc cu frisca.
Va dorim Pofta
Buna!
Mai cititi si:
Alimentatie sanatoasa
mai bine
mult
sa…
legumelor
calorii
minune?
paradontoza?
mancam?
lunga
specialistilor
sanatatea
perfect
Cure de sanatate
detoxifiere?
calde
sanatosi
detoxificare completa
saunei
la san
femei
acupunctura si cum ne poate ajuta?
metoda terapeutica?
primavara
usturoi