12 super-retete de gratar

De
la hot-dog la halloumi, praz sau pepene verde, aproape orice se poate gati la
gratar si iese delicios. Aceasta vara a fost una prielnica din punct de vedere
al vremii: caldura cat cuprinde! Asa ca nimic nu poate egala gustul si mirosul
unui gratar! Iata ce va propune SuperEva:







































Ton in sos de busuioc cu
rosii
 


Decojiti rosiile, eliminati semintele si taiati-le apoi in cuburi mici.
Asezati cateva frunze de busuioc suprapuse, rulate in forma unui “trabuc”
si cu ajutorul unui cutit cu lama ascutita taiati busuiocul in fisii
foarte subtiri.
Servire: 4 portii
Timp de preparare: 15
minute …citeste mai departe


Kebab de pui cu
tapenada


Se taie carnea de pui in 48 bucati de cubulete egale si se
condimenteaza cu sare si piper. Se rade coaja galbena de lamaie si se
stoarce fructul. 
Energie pe portie: 125 kcal /Proteine 0 g
/Grasimi 13 g / Carbohidrati 2g …citeste mai departe


Mini burgers cu salata de
cartofi


Pregatiti gratarul. Se taie in jumatate cartofii curati si se fierb in
apa sarata timp de 20 de minute pana se fac. Se lasa sa se raceasca usor.
Intre timp, gatiti fasolea verde in apa sarata timp de aproximativ 8
minute pana cand se inmoaie. Adaugati in ultimele 2 minute mazarea. Dupa
fierbere, scurgeti si clatiti sub jet de apa rece.
Timp de preparare:
30 min
Servire: 4 portii …citeste mai departe


Pastrav umplut


Clatiti pastravul bine cu apa rece. Taiati o lamaie in felii subtiri.
Deschideti  pastravul, astfel incat cavitatea abdominala sa fie
libera. Se presara cu sare si piper (proaspat macinat), si se umple cu
felii de lamaie si frunze de dafin.
Servire: 4 portii
Timp de
preparare: 25 minute …citeste mai departe


Pui tikka cu salata de
castraveti


Aceasta reteta indiana este usor de pregatit si absolut delicioasa.
Frigaruile de pui tikka sunt suculente si au o aroma deosebita cand sunt
preparate pe gratar, nu la grill.
Servire: 4 portii …citeste mai departe


Branza de capra la gratar cu mere
caramelizate si nuci macadamia


Daca doriti sa va impresionati oaspetii, acesta este un starter bogat
si decadent, insa inselator de simplu de pregatit.
Servire: 4
portii …citeste mai departe


Pui toscan la gratar


Carcasa de pui trebuie deschisa (taiata complet pe partea mai subtire),
si se desface larg. Bucatile mai groase se incizioneaza. Lamaia se rade de
coaja si se preseaza de fruct. Intr-un castron mic, se amesteca pesto cu
coaja de lamaie, suc de lamaie, branza si piper rosu. Se unge puiul pe
ambele parti cu marinata astfel obtinuta si se pune capacul.  Timp de
preparare: 45 minute
Servire: 4 portii …citeste mai departe


Burgeri francezi cu
sunca


Intr-un castron mare se combina carnea cu pateul, sunca, mustarul,
sosul Worcestershire, oul, patrunjelul, sarea si piperul dupa gust. Se
amesteca bine impreuna si se framanta intr-o minge ferma, care apoi se
imparte in 8 bucati egale, care le aplatizam apoi in forma de burgeri.
Pana la utilizare pot fi pastrati acoperiti in frigider. 
Timp de
preparare: 15 minute
Servire: 4 portii …citeste mai departe


Pizza la gratar


Atunci cand vine vorba de pizza facuta in casa, nimic nu se compara cu
cea la gratar. Utilizati topping-urile preferate, insa atentie: nu
incarcati pizza cu multe ingredinete.
Va dorim Pofta Buna! …citeste mai departe


Salata de dovlecei la
gratar


Scoateti miezul din mar si taiati-l pe lungime in felii 2-4 cm. Ungeti
marul si dovleceii cu un strat subtire de ulei si presarati cu sare, piper
(proaspat macinat). Lasati marul si dovlecelul pe un gratarul uns cu ulei
pe ambele parti, aproximativ 1 minut, pana cand prind o culoare
aurie. 
Energie – 310 kcal; Proteine – 9 g; Grasimi – 24 g;
Carbohidrati – 14 g (pe portie) …citeste mai departe


Frigarui din carne cu salata de
pastai


Se curata pastaile de codite si se fierb in apa cu un varf de sare 6
minute pana cand se inmoaie. Scurgeti pastaile si clatiti-le sub jet de
apa rece. Se amesteca pesto cu 1 lingura de ulei. 
Energie (1
portie) – 490 kcal; Proteine – 28 g; Grasimi  – 28 g; Carbohidrati –
32 g …citeste mai departe


5 moduri diferite de a gati pestele la
grill


Obsesia mea recenta este pestele. Vreti sa aflati care sunt cele cinci
moduri diferite de a gati pestele la gratar? Nu veti putea afla decat daca
veti citi in continuare!
Va dorim pofta
buna! …citeste mai departe


Va dorim Pofta
Buna!


Mai cititi si:


Retete rapide si sanatoase



Alimentatia copilului si
adolescentului


reteta,peste,gratar,grill,sardine,ton,somon,pastrav,cedru,legume,pui,tikka,dovlecei,salata,carne
Comantarii (0)
Adauga comentariu