|
Ton in sos de busuioc cu
rosii
Decojiti rosiile, eliminati semintele si taiati-le apoi in cuburi mici.
Asezati cateva frunze de busuioc suprapuse, rulate in forma unui “trabuc”
si cu ajutorul unui cutit cu lama ascutita taiati busuiocul in fisii
foarte subtiri. Servire: 4 portii Timp de preparare: 15
minute …citeste mai departe |
|
Kebab de pui cu
tapenada
Se taie carnea de pui in 48 bucati de cubulete egale si se
condimenteaza cu sare si piper. Se rade coaja galbena de lamaie si se
stoarce fructul. Energie pe portie: 125 kcal /Proteine 0 g
/Grasimi 13 g / Carbohidrati 2g …citeste mai departe |
|
Mini burgers cu salata de
cartofi
Pregatiti gratarul. Se taie in jumatate cartofii curati si se fierb in
apa sarata timp de 20 de minute pana se fac. Se lasa sa se raceasca usor.
Intre timp, gatiti fasolea verde in apa sarata timp de aproximativ 8
minute pana cand se inmoaie. Adaugati in ultimele 2 minute mazarea. Dupa
fierbere, scurgeti si clatiti sub jet de apa rece. Timp de preparare:
30 min Servire: 4 portii …citeste mai departe |
|
Pastrav umplut
Clatiti pastravul bine cu apa rece. Taiati o lamaie in felii subtiri.
Deschideti pastravul, astfel incat cavitatea abdominala sa fie
libera. Se presara cu sare si piper (proaspat macinat), si se umple cu
felii de lamaie si frunze de dafin. Servire: 4 portii Timp de
preparare: 25 minute …citeste mai departe
|
|
Pui tikka cu salata de
castraveti
Aceasta reteta indiana este usor de pregatit si absolut delicioasa.
Frigaruile de pui tikka sunt suculente si au o aroma deosebita cand sunt
preparate pe gratar, nu la grill. Servire: 4 portii …citeste mai departe |
|
Branza de capra la gratar cu mere
caramelizate si nuci macadamia
Daca doriti sa va impresionati oaspetii, acesta este un starter bogat
si decadent, insa inselator de simplu de pregatit. Servire: 4
portii …citeste mai departe |
|
Pui toscan la gratar
Carcasa de pui trebuie deschisa (taiata complet pe partea mai subtire),
si se desface larg. Bucatile mai groase se incizioneaza. Lamaia se rade de
coaja si se preseaza de fruct. Intr-un castron mic, se amesteca pesto cu
coaja de lamaie, suc de lamaie, branza si piper rosu. Se unge puiul pe
ambele parti cu marinata astfel obtinuta si se pune capacul. Timp de
preparare: 45 minute Servire: 4 portii …citeste mai departe
|
|
Burgeri francezi cu
sunca
Intr-un castron mare se combina carnea cu pateul, sunca, mustarul,
sosul Worcestershire, oul, patrunjelul, sarea si piperul dupa gust. Se
amesteca bine impreuna si se framanta intr-o minge ferma, care apoi se
imparte in 8 bucati egale, care le aplatizam apoi in forma de burgeri.
Pana la utilizare pot fi pastrati acoperiti in frigider. Timp de
preparare: 15 minute Servire: 4 portii …citeste mai departe |
|
Pizza la gratar
Atunci cand vine vorba de pizza facuta in casa, nimic nu se compara cu
cea la gratar. Utilizati topping-urile preferate, insa atentie: nu
incarcati pizza cu multe ingredinete. Va dorim Pofta Buna! …citeste mai departe |
|
Salata de dovlecei la
gratar
Scoateti miezul din mar si taiati-l pe lungime in felii 2-4 cm. Ungeti
marul si dovleceii cu un strat subtire de ulei si presarati cu sare, piper
(proaspat macinat). Lasati marul si dovlecelul pe un gratarul uns cu ulei
pe ambele parti, aproximativ 1 minut, pana cand prind o culoare
aurie. Energie – 310 kcal; Proteine – 9 g; Grasimi – 24 g;
Carbohidrati – 14 g (pe portie) …citeste mai departe |
|
Frigarui din carne cu salata de
pastai
Se curata pastaile de codite si se fierb in apa cu un varf de sare 6
minute pana cand se inmoaie. Scurgeti pastaile si clatiti-le sub jet de
apa rece. Se amesteca pesto cu 1 lingura de ulei. Energie (1
portie) – 490 kcal; Proteine – 28 g; Grasimi – 28 g; Carbohidrati –
32 g …citeste mai departe |
|
5 moduri diferite de a gati pestele la
grill
Obsesia mea recenta este pestele. Vreti sa aflati care sunt cele cinci
moduri diferite de a gati pestele la gratar? Nu veti putea afla decat daca
veti citi in continuare! Va dorim pofta
buna! …citeste mai departe |