5 sfaturi pentru a va pastra relatia intacta printr-o pandemie
Pandemia poate fi dură pentru cupluri, în special pentru cei cu copii. Iată sfatul specialistului pentru a trece prin aceste vremuri dificile împreună cu partenerul.
La fel ca orice alt părinte din lume, viața noastrv de familie s-a schimbat în câteva zile din cauza pandemiei. Școala copilului a fost închisă, soțului i s-a spus că va lucra la infinit de acasă și a fost anulată o escapadă romantică pe care o planificasem de ceva timp…
Trăim în necunoscut fără răspunsuri la ceea ce se întâmplă sau cât va dura acest lucru. Dinamica familiei începe să sufere în timp ce încercăm să navigăm fiind împreună toată ziua.
Iată cinci moduri de a face momentele dificil cu partenerul ceva mai ușoare.
Acceptați că situația este grea dar reală
Pandemia în sine, împreună cu măsurile luate pentru a o controla, au pus pe mulți oameni sub un stres extraordinar.
Ar fi o prostie să presupunem că această situație excepțională ar putea rămâne fără un impact asupra relației de cuplu. Timpul de calitate mai redus împreună limitează rapid oportunitățile de intimitate, iar rezultatul poate fi mai conflictual.
Dacă acceptați că propria definiție a normalității tocmai a fost răsturnată, puteți reduce cerințele nu numai asupra dvs., ci și pentru parteneriatul dvs. Dacă „business as usual” nu se mai aplică, relația trebuie să găsească și noi abordări.
Sociologul Barbara Rothmüller a efectuat sondaje în Austria și Germania în primăvară și toamnă, care au furnizat informații despre schimbările de intimitate și relațiile intime în timpul pandemiei.
Șaptezeci și patru la sută dintre cuplurile care locuiesc în aceeași gospodărie au declarat în aprilie că se distrează mult împreună și se bucură de timpul petrecut împreună. În cel de-al doilea sondaj realizat de Rothmüller în noiembrie, această cifră era încă de 69%. Cum o fac…?
Nu vă așteptați ca partenerul să umple fiecare gol
În perioadele normale, cuplurile beneficiază de o serie de prieteni și interese, astfel încât izolarea ne poate face să ne simțim singuri – chiar dacă suntem două persoane. Iar certurile pot crește rapid atunci când suntem acasă împreună, mereu.
Prin urmare, este important ca fiecare persoană să aibă un plan de auto-îngrijire. Așadar, sunatul prietenilor, exercițiul fizic, întreținerea activităților plăcute, cum ar fi cititul unei cărți bune, este important pentru a vă asigura că sunteți într-o formă bună.
Sunt vremuri dificile, dar nu vă așteptați ca partenerul să devină brusc cineva care nu este. Și dacă vă înnebunește, amintiți-vă că acum nu este momentul să faceți un inventar al relației.
Este important să aveți o comunicare deschisă
Pe măsură ce lumea din jurul nostru a evoluat, ne trezim uneori într-un vârtej de emoții. Un articol din Harvard Business Review a descris acest lucru ca pe o durere. Atât de mulți dintre noi ne întristează pierderea vieții noastre normale. Toată lumea își procesează emoțiile în mod diferit, dar pentru cupluri, este important să folosească acest timp pentru a vorbi cu celălalt despre acest moment prin care trec.
Adesea, Îndatoririle de a gestiona o casă și de a încerca să echilibrezi meseria de părinte provoacă o presiune asupra relației de cuplu. Dar puterea noastră este în onestitatea noastră. Împărtășiți ceea ce simțiți, de ce credeți că simțiți asta și ascultați-vă cu adevărat. Cel mai bun lucru pe care îl poți face ca soț este să o iei pe soția ta în brațe și să o lași să plângă când are nevoie, să o lași să-și descarce frustrările, iar ca soție, să-i oferi spațiul să facă același lucru.
Cuplurile trebuie să comunice deschis și apoi să asculte fără să dea un răspuns. Cel mai bun moment pentru a face acest lucru este ceea ce numim „timp de legătură”. Cuplurile pot încerca să-și rezerve o oră în fiecare zi pentru a-și face timp să vorbească și să împărtășească ceea ce le este în inimă; atât cele bune, cât și cele rele. Multe cupluri consideră că este util să facă acest lucru seara sau primul lucru dimineața. Ei opresc toate aparatele electronice, închid ușa și se conectează ca prieteni. Amintiți-vă, prietenia este fundamentul timpului de legătură.
Concentrați-vă pe ceea ce puteți controla.
Oferiți-vă spațiu reciproc
Numai timpul este necesar pentru a vă procesa propriile emoții și sentimente. Și cu siguranță, dacă sunteți părinte, aveți nevoie de timp singur, chiar dacă nu vă dați seama. Cuplurile trebuie să-și ofere reciproc posibilitatea de a avea acest timp pentru sine. În aceste momente, un partener ar putea fi la datoria copilului, în timp ce celălalt are timp pentru a face tot ceea ce îl face să se simtă mai bine.
Fiți creativi
Dați-vă o întâlnire! Spontaneitatea este combustibil pentru căsătorie. Nu putem sublinia suficient acest punct. O “întâlnire” nu înseamnă doar să te distrezi, ci să păstrezi o căsnicie puternică și vie.
O “întâlnire” poate fi la fel de simplă precum plimbările în natură sau doar a încerca împreună ceva nou. Fiecare dintre voi poate decide asupra unei activități și amândoi ar trebui să fie de acord să continue să o facă. Un alt plus? Aflați despre cealaltă persoană și mai mult în timp ce ieșiți din propria zonă de confort.
Exersați pauza
Luați-vă un moment înainte de a răspunde automat. În perioadele de stres ridicat, avem adesea tendința de a răspunde defensiv. Există schimbări semnificative care se pot întâmpla în creier, în special atunci când suntem în modul de luptă sau zbor (care, ați ghicit, pot fi declanșate absolut când suntem într-un conflict sau vorbim despre un subiect încărcat emoțional). Cortexul nostru prefrontal, partea din creier pe care o folosim pentru a lua decizii raționale, tinde să rămână „offline” atunci când percepem o amenințare. Când facem o pauză și repetăm una sau mai multe respirații profunde, ne angajăm sistemul nervos parasimpatic. Acest sistem este, de asemenea, cunoscut sub numele de sistemul „odihnă și digestie” și ajută la readucerea corpului la o stare de calm. Când facem check-in cu noi înșine și ne luăm un moment înainte de a răspunde, sporim probabilitatea ca comunicarea noastră să fie mai eficientă. Puneți-vă aceste întrebări înainte de a începe o conversație: Este adevarat? Este necesar?
Păstrați ziua de lucru limitată
Pentru cuplurile care lucrează acasă, ajută la stabilirea unor limite între orele de lucru și timpul petrecut împreună. Anxietatea cauzată de pandemie poate tenta unii oameni să se piardă în muncă, în special persoanele care își investesc identitatea personală în profesiile lor.
Lucrați împreună pentru a menține copiii ocupați
Copiii “sechestrați” acasă în timpul pandemiei creează o altă dimensiune întreagă a vieții de familie, alături de stres copleșitor, mai ales atunci când unul sau ambii părinți încearcă să lucreze de acasă. Poate fi aproape imposibil să lucrezi, să participi la întâlniri video, să-i ajuți pe copii cu lecțiile/orele online și să te descurci cu diverse emoții și comportamente.
Cuplurile ar trebui să planifice zilele copiilor în avans, atunci când este posibil, și să se asigure că fiecare partener își acordă un timp echitabil pentru a menține copiii ocupați și mulțumiți.
Căutați ajutor dacă este necesar
Nu este un secret că pandemia a fost dură pentru cuplurile căsătorite, în timp ce navighează pe un teritoriu complet nou. Un consilier în căsătorie poate fi de un real ajutor. Acesta ar putea fi chiar un preot, lider spiritual, consilier în căsătorie, consilier licențiat în căsătorie sau psihiatru – oricine cu care vă simțiți confortabil vorbind despre căsătoria voastră.
Fiți intenționați
La fel ca în orice caz, atunci când căutați să aveți succes trebuie să vă faceți un plan. Nu vă lăsați căsătoria pe ultimul plan de obiective ce trebuie îndeplinite. Fiți intenționat cu privire la căsătoria voastră. Faceți dintr-o căsnicie sănătoasă și pasională un obiectiv și apoi faceți pașii necesari în fiecare zi pentru a ajunge acolo. Fiecare relație este diferită, așa că găsiți ceea ce funcționează cel mai bine pentru dvs. și partenerul dvs.
Despre casnicie – trebuie sa citesti
6 greseli care ruineaza o casnicie
Aniversarea casatoriei – semnificatii si idei de cadouri
De ce nu ne plac unele soacre…
9 lucruri despre casatorie pe care nu ti le spune nimeni inainte de nunta …
Clisee si adevaruri despre dragoste…
De ce inseala barbatii
sesivitatea, un dusman al fericirii in cuplu