Desert cu portocale si vin
Un desert atat de simplu dar gustos si plin de arome, incat va veti impresiona oaspetii cu siguranta!
Ingrediente:
- 4 portocale dulci
- 2 linguri stafide aurii
- 125ml vin Mavrodaphne (vin rosu Grecesc pentru desert)
- 4 linguri vin alb sec
- 1 lingura miere
- 1 baton de scortisoara
- 2 cuisoare
- 2 linguri fistic decojit usor zdrobit
Mod de preparare:
Cu ajutorul unui cutit bine ascutit se taie portocalele si se alege doar miezul. Sucul se pastreaza. Segmentele de portocala taiata se amesteca cu sucul si stafidele. Se pune vinul Mavrodaphne intr-o cratita cu vinul sec, mierea, batonul de scortisoara si cuisoarele. Se fierbe timp de aproximativ 1 minut, la foc mic, apoi se lasa la racit si se toarna peste portocale. Eliminati condimentele si lasati la rece timp de 2 ore – preferabil la frigider.
Impartiti portocalele si siropul in 4 pahare pentru desert, presarati fisticul si va dorim Pofta Buna!
P.S. Cred ca ar merge foarte bine si cu o cupa de inghetata de vanilie 😉