Prune cu piper si inghetata
Prune cu piper si inghetata
Pentru inghetata:
- 300ml lapte
- 50g migdale macinate
- 50g zahar pudra
- 400ml lapte condensat
- optional extract de migdale
- optional fulgi de migdale prajiti
Pentru prune:
- 9 prune mari, taiate in jumatati, fara samburi
- 1 lingurita boabe de piper negru, zdrobite
- 2 linguri zahar demerara
- 5 linguri sirop de artar
Pentru a face inghetata de migdale, puneti laptele intr-o tigaie cu migdalele macinate și zahărul, apoi aduceti la fierbere. Se fierbe timp de 2-3 minute, dupa care se toarnă într-un castron și se răcește. Se strecoara apoi bine de tot printr-o sită fină. Incorporati in acest amestec laptele condensat, adăugând câteva picături de extract de migdale dupa gust, optional. Se pune in mașină de înghețată timp de 15-20 de minute, apoi se congeleaza. Daca nu dispuneti de o masina de inghetata, puneti amestecul in recipiente inchise bine in congelator, dar amestecati la fiecare ora cu o furculita pentru a evita formarea cristalelor de zahar.
Aranjati prunele pe o tavă de copt putin adâncă, cu partea tăiată în sus. Se presara boabele de piper zdrobite, zaharul si siropul de artar. Se lasa in cuptorul incins 6-10 minute, sau pana se inmoaie.
Scoateti inghetata din congelator cu cel putin 30 de minute inainte de servire. Aranjati prunele pe un platou si turnati peste ele siropul din tavă. Se servesc calde cu ingheață de migdale și fulgi de migdale prajiti.
Va dorim pofta buna!