Septembrie… nimic mai frumos si mai imbietor decat aroma merelor proaspat culese din livada. Iata si o reteta simpla dar foarte gustoasa:
Ingrediente blat:
- 4 mere Granny Smith, taiate in sferturi apoi felii subtiri
- 1 lingura suc de lamaie
- 1 ceasca de zahar
- 3/4 ceasca plus 2 linguri faina
- 1/4 lingurita scortisoara
- 1/4 lingurita nucsoara
- un varf de sare
- 3 oua
- 1/2 lingurita extract de migdale
- zahar pudra pentru final
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 175°C. Unge partea de jos si partea laterala a unei tavi rotunde cu putin unt.
Într-un castron mare, amesteca merele cu sucul de lamaie si 2 linguri de zahar – se lasa timp de 15 minute.
Între timp, într-un castron mic, amesteca faina cu scortisoara, nucsoara si sarea. Într-un bol mediu, folosind un mixer electric, bate ouale cu extractul de migdale si restul de 3/4 ceasca plus 2 linguri de zahar la viteza medie-mare pana se ingroasa. Incorporeaza usor ingredientele uscate doar pana la omogenizare.
Intinde merele în tava pregatita într-un strat uniform, apoi se toarna aluatul în mod egal peste ele. Sa stea timp de 5 minute, pentru a permite aluatului sa se scufunde ptrintre mere.
Se coace sharlotka timp de aproximativ o ora, pana cand aceasta este aurie si un betisor introdus in centru iese curat. Se lasa sa se odihneasca timp de 15 minute, se scoate din tava si se pudreaza cu zahar. Se serveste calduta sau rece.
Va dorim Pofta Buna!
Mai cititi: