Primul tort aniversar!
Primul tort aniversar!
Sărbătorirea primei zile de nastere a copilului dumneavoastră nu trebuie să însemne sa il lasati sa se arunce cu capusorul într-un tort plin cu zahăr și uleiuri procesate! Puteți face un tort delicios si sănătos, special pentru copilasi mici, care va fi la fel de gustos si pentru invitatii dumneavoastra. Iata 2 retete foarte simple, sanatoase si gustoase!
Tort cu banana si piersica
Ingrediente:
– 1/2 ceasca piersici/nectarine curatate
– 1 banana
Fructele se mixeaza foarte bine.
– 1/2 ceasca pure de fructe (de mai sus)
– 1/2 ceaasca buttermilk sau 1/2 ceasca lapte + 1 lingura lamaie (se lasa asa 5 minute si rezulta buttermilk)
– 1 ou
– vanilie
– 1 ceasca faina integrala
– 1 lingurita bicarbonat de sodiu
crema:
– frisca organica sau mascarpone
– fructe
– sirop de artar sau piure de curmale
Preparare:
Amestecati pe rand: fructele piure, laptele, oul si vanilia. Apoi incorporati restul ingredientelor. Toarna compozitia in forma de tortulet deja unsa si lasa tava in cuptorul incins cca 20-30 minute, sau pana cand o scobitoare infipta in centru va iesi curata.
Se orneaza cu: frisca organica sau mascarpone indulcit cu putin sirop de artar sau piure de curmale si fructe la alegere pentru decor.
Tort cu iaurt grecesc
Ingrediente:
– 1 1/2 ceasca faina
– 1 lingurita bicarbonat de sodiu
– 3 banane coapte
– 6 linguri unt topit si usor racit
– 1/4 ceasca miere sau sirop de artar
– 1 ou batut usor
– vanilie
crema:
– 2 cesti iaurt grecesc + mascarpone optional
– 1/3 ceasca miere sau sirop de artar
Preparare:
Amesteca iaurtul si mierea si pune la rece. Optional pune mai putin iaurt si adauga mascarpone sa fie mai gros.
Pentru blaturi (3 blaturi mici): amesteca pe rand: untul cu bananele zdrobite, siropul de artar sau mierea, oul, vanilia. Incorporeaza si restul ingredientelor treptat. Imparte compozitia in 3 tavi (3 foi) si pune-le in cuptorul incins pana cand o scobitoare infipta in centru va iesi curata.
Se lasa baturile la racit si se umplu cu crema de iaurt.
autor: redactor SE – Toate drepturile rezervate (c) 2015