Fursecuri pentru stimularea lactatiei
Fursecuri pentru stimularea lactatiei
Urmatoarea reteta de fursecuri pentru stimularea lactatiei este delicioasa si usor de pregatit, atat pentru femeile insarcinate cat si pentru mamele care alapteaza.
Cele mai multe probleme de alaptare pot fi prevenite și rezolvate, și multe dintre ele sunt cauzate de o atasare incorecta sau alaptare dupa program. Doar un mic procent sunt datorate unor condiții medicale – un exemplu în acest sens este hipoplazia (tesutului mamar glandular insuficient).
Vă rugăm să apelati la un consultant in alaptare pentru a va ajuta la diagnosticarea adevaratei probleme.
Ingrediente fursecuri
Timp de preparare: aprox. 15 minute
Temperatura cuptorului: Se incalzeste la 170°C sau 338F
Rezultat: 14-16 fursecuri folosind o lingura (reteta dublă pentru mai multe)
Inainte sa preparati aceste fursecuri, vă rugăm să încercați să va aprovizionati pe cat posibil cu ingrediente organice, locale acolo unde este posibil.
Dacă deja alăptati, încercați să mâncați atat aluatul, precum si fursecurile deja coapte, pare a fi chiar mai eficient la creșterea lactatiei. Nu mancati aluatul dacă sunteți gravidă, din cauza riscului de infecții bacteriene de la consumul de ou crud.
– 1 ceasca de făină integrală
– 1/2 lingurita praf de copt)
– 1/2 ceasca de unt (pentru o opțiune mai sănătoasă, folosiți ulei de cocos organic, virgin)
– 3/4 ceasca de zahăr brut (sau 1/2)
– 2 linguri de seminte de in macinate
– 1 ou
– 2-3 linguri de apă (depinde dacă preferați fursecurile mai umede sau nu)
– 1 lingura de vanilie (optional, pentru aroma)
– 1 lingurita de scortisoara (optional, pentru aroma)
– 1-2 linguri de drojdie de bere (nu substituiti cu drojdia de panificație sau orice altă drojdie).
– 1/2 lingurita sare (folositi sare Himalaya, dacă este posibil)
– 1 1/2 cesti fulgi de ovăz
CE SA NU FACETI
Nu inlocuiti drojdia de bere cu alt tip de drojdie deoarece sunt diferite. Este unul dintre principalele ingrediente pentru stimularea lactatiei.
Preparare:
– Într-un bol mare, amestecati untul și zahărul pana devin crema, apoi se adauga oul si vanilia. Amestecati bine din nou.
– Daca folositi seminte de in intregi: Într-un castron separat, combinati semințele de in cu apa, si se lasa sa stea timp de câteva minute înainte de a le adăuga in amestecul de mai sus. Daca semintele sunt rasnite, adaugati-le direct in amestec.
– Adaugati ingredientele uscate (în afară de ovăz și ingredientele suplimentare) și amestecati din nou bine.
– În cele din urmă, se incorporeaza ovăzul
– Faceti fursecuri folosind o lingurita pentru a lua compozitia, și puneți-le pe o tava de copt unsă ușor sau pe hartie de copt. Le aplatizati un pic cu degetele sau cu o spatulă – dar nu le striviti prea mult. Dacă vă place le puteti face bilute!
Coaceți fursecurile pentru aproximativ 10-12 minute, în funcție de cât de crocante doriti sa fie.
Daca nu ati observat o crestere a lactatiei dupa consumul fursecurilor, se adaugă in ingrediente mai multa drojdie de bere. Dacă vă place, adăugați mai multa făină de seminte de in, dar să mai puneti si putina apa, atunci când crește ingredientele uscate. Adaugati o lingura de apa pentru fiecare lingura de făină de seminte de in. În cazul în care tot nu observati rezultate, apelati la un consultant in lactație!
In fursecuri mai puteti adauga multe ingrediente, dupa preferinta: nucă de cocos, banane, mere rase, chips-uri de ciocolată, stafide, migdale, nuci de macadamia, nuci, caise uscate tocate, prune tocate, si lista poate continua la nesfârșit.
Uleiul de cocos virgin are un munte de beneficii, inclusiv proprietăți anti-fungice si anti-bacteriene. Alegeți un ulei organic, dacă puteti.
Ce altceva poate stimula lactatia?
– Amintiți-vă sa beti multa apa (mai ales pe vremea mai caldă atunci când copilul ar putea dori să se hrănească mai mult). Corpul dvs are nevoie de mai multa apa atunci cand alapteaza si daca nu beti suficienta, ati putea avea probleme de constipație, hemoroizi și / sau fisuri anale.
– Ceaiul de fenicul ajuta si el la stimularea lactatiei
– Evitați suzeta si biberonul, cu excepția cazului in care ati fost sfătuita de un consultant in lactație – aceste lucruri reduc stimularea si producția de lapte.
– Oferiti sanul bebelusului cat mai des posibil. Cererea este egala cu oferta în ceea ce privește laptele matern – atunci când copilul suge la sân trimite semnale pentru a se produce mai mult lapte
– Schinduful poate fi, de asemenea, folosit pentru a crește oferta: Nu adaugati schinduf in alimente dacă nu aveți o cantitate de zahăr serioasa pentru a contracara gustul amar!
– Daca bebelusul tau nu pare in regula, pierde in greutate sau nu uda suficiente scutece, vă rugăm să cautati ajutor fără întârziere!
autor: redactor SE – Toate drepturile rezervate (c) 2015
Ati uitat sa spuneti OUL la ingrediente. Ce parte din ou se foloseste?