Prajitura cu mere
Ingrediente:
- 2 oua
- 1/3 ceasca zahar pudra
- 1/2 lingurita esenta vanilie
- 1/3 ceasca faina
- 1/3 ceasca faina cu agent de crestere
- 2 linguri apa fiarta
- 20g unt topit
- frisca si zahar pudra pentru servire
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 180°C. Se topește untul într-o cratita mare la foc mediu. Adăugați jumătate din mere, intorcand ocazional, pentru 6-8 minute sau până când se caramelizeaza. Transferati-le intr-o tava unsa de 16.5cm x 24cm. Repetați procedura cu restul de mere.
Adăugați zahărul și smântâna intr-o cratita. Gatiti, amestecand, timp de 2 minute sau până când zahărul s-a dizolvat și amestecul s-a îngroșat ușor. Se toarnă peste mere.
Folosind un mixer electric, bateti bine ouale cu zaharul si vanilia, timp de 8 până la 10 minute sau pana se ingroasa. Folosind o lingura mare de metal, incorporati făina cernută, apa și unt topit. Se toarnă peste amestecul de mere.
Se coaceți timp de 30 – 40 de minute sau până când un băț introdus în centru iese curat. Se pudreaza cu zahar si se serveste cu frisca.
autor: bucatar supereva.ro – Toate drepturile rezervate (c) 2015
Va dorim Pofta Buna!