Cupcakes cu meringue si crema de lamaie
Cupcakes cu meringue si crema de lamaie
Ingrediente cupcake:
- 230g faina
- 150g zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 175g unt moale
- 2 oua mari
- 2 lingurite coaja rasa de lamaie
- 150ml iaurt grecesc
Ingrediente crema de lamaie:
- 1 ou intreg + 1 galbenus
- 90g zahar pudra
- 40g unt
- sucul si coaja rasa de la o lamiae
Meringue:
- 2 albusuri
- 1/2 ceasca zahar pudra
- 1 lingurita suc de lamaie
- optional colorant galben
Mod de preparare cupcake:
Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si se pregatesc cu hartie formele de cupcake. Pune toate ingredientele intr-un castron, amesteca-le cu un mixer pana devine un aluat cremos si gros. Imparte aluatul in formele pregatite si pune-le in cuptorul incins timp de cca 15 – 20 de minute sau pana cand o scobitoare infipta in centru iese curata. Se lasa la racit complet, iar intre timp se pregateste crema de lamaie.
Mod de preparare crema de lamaie:
Pune oul, galbenusul si zaharul intr-o cratita si amesteca pana se omogenizeaza. Adauga untul, sucul si coaja rasa de lamaie, si pune totul la foc mediu. Amesteca pana se ingroasa, timp de cca 5 – 10 minute. Se va ingrosa si mai mult atunci cand este complet rece, si preferabil lasat la frigider.
Taie un capacel din partea de sus a fiecarei cupcake si scoate o parte din interior creand o gropita pe care o vei umple cu crema e lamaie. Dupa ce vei umple toate cupcake-urile se pun capacelele inapoi.
Mod de preparare meringue:
Incalzeste cuptorul la 160 de grade Celsius.
Pune o cratita cu apa la foc mediu si adu-o la punctul de fierbere, apoi da focul la mic. Pune albusurile intr-un vas rezistent la caldura, iar acesta peste cratita cu apa si incepe sa amesteci cu un mixer, dupa 1-2 minute adauga lamaia si zaharul, si amesteca pana zaharul se topeste si albusul e spuma. Elimina vasul de la caldura si mai mixeaza inca 10 minute, sau pana cand se formeaza varfuri groase, lucioase si rigide.
Pregateste un saculet cu dui si intinde o dunga- doua de colorant gel pe interiorul saculetului (lasa sa curga doua dungi verticale) apoi umple cu bezeaua si orneaza cupcake-urile si pune-le in cuptorul incins cca 5-7 minute, pana devin aurii.
Va dorim Pofta Buna!