Bombonele de macese
Bombonele de macese
Ingrediente:
- 1 ceasca de macese
- 70-80g de zahar
- 2 linguri plus 2 lingurite de apa
Mod de preparare:
Spala bine macesele sub jet de apa, scurge-le si usuca-le cu un prosop de hartie sau o carpa curata, apoi scoate semintele cu ajutorul unei lingurite mici sau cutit.
Pentru fiecare ceasca de macese, se dizolva 70-80g de zahar in 2 linguri plus 2 lingurite de apa. Adauga macesele in apa cu zahar si fierbe totul la foc mediu. Se agita ocazional si se invarte cu o lingura de lemn. Macesele se gatesc aproximativ 5 – 10 minute, pana scade siropul bine 9atentie sa nu se arda).
Scoate macesele cat mai repede din tigaie – preferabil pe o foaie de hartie cerata, care este acoperita cu zahar tos. Macesele se scot cate una pe rand folosind 2 furculite si formand bomboane pe hartia cerata, urmand ca apoi sa fie rulate prin zaharul tos.
In timp ce macesele se usuca/racesc, rupe bucatile mai mari de zahar de pe "bomboane". Adauga extra zahar pudra si amesteca-l usor cu bomboanele de macese. Cand sunt racite complet se pun intr-un borcan de sticla.
Nu este recomandabil sa incercati mai mult de 1-1/2 cesti de macese deodata, pentru ca riscati sa se prinda de tigaie si sa se ingroase prea rapid.