Blondies a la Gordon
Dupa cum sugereaza si numele, blondies este o versiune blanda a negresei. Mi se pare un pic mai subtila aroma si pentru final cateva merisoare pentru textura.
Ingrediente:
- 230g unt plus extra pentru uns
- 340g de zahar brun
- un varf de cutit de sare
- 1 lingurita de extract de vanilie
- 2 oua, usor batut
- 280g faina
- ½ lingurita bicarbonat de sodium
- 1 lingurita praf de copt
- 240g ciocolata alba, taiata in bucati mici
- 4 linguri de merisoare uscate
Mod de preparare:
1. Se incalzeste cuptorul la 180°C / gaz 4. Unge cu putin unt o tava de 23cm patrata, si ‘tapeteaz-o" cu hartie de pergament.
2. Se topeste untul intr-o cratita si se incorporeaza zaharul si sarea (un bun tel va f mai bun decat o lingura pentru amestecare). Adauga extractul de vanilie si amesteca din nou, apoi opreste focul.
3. Adauga ouale la amestecul de unt si se amesteca bine. Cerne faina, bicarbonatul de sodiu si praful de copt intr-un castron mare, apoi adauga amestecul de ou si untul cate un pic pe rand. (Este important sa se faca acest lucru in etape, astfel incat sa nu se formeze mici bulgarasi).
4. Se lasa amestecul sa se raceasca usor, apoi se pun bucatile de ciocolata si merisoarele. (Daca amestecul este prea fierbinte, ciocolata se va topi).
5. Toarna in tava pregatita deja compozitia, ai grija sa fie uniforma. Coace-o timp de 35-40 minute, pana cand
marginile exterioare sunt ferme si la mijloc inca un pic moale.
6. Se lasa sa se raceasca pe un raft de sarma timp de cel putin 10 minute, apoi se taie in patrate inainte de
servire. Odata racita, prajitura blondies se va pastra intr-un container etans pana la o saptamana.
Reteta by Gordon Ramsay
Va dorim pofta buna!