Pui la gratar cu spanac si sos pesto
Pui la gratar cu spanac si sos pesto
Ingrediente:
- 2 bucati piept de pui dezosat
- 60g spanac frunze (baby)
- 30g seminte de pin prajite
- 2 linguri de suc de lamaie proaspat
- 1 – 2 lingurite de coaja rasa de lamaie
- 80ml plus 2 lingurite de ulei de masline
- sare si piper negru proaspat macinat
- 30g parmezan ras proaspat
Mod de preparare:
Se incalzeste o tigaie grill la foc mediu (sau gratarul) si se incinge putin ulei in ea. Se presara peste carnea de pui sare si piper, apoi se gateste in tigaie aproximativ 5 minute pe fiecare parte.
Combina spanacul, semintele de pin, sucul de lamaie si coaja de lamaie intr-un procesor de alimente si mixeaza bine. Apoi treptat adauga 80ml de ulei, pana cand amestecul este cremos. Adauga sare dupa gust. Pune jumatate din sosul pesto rezultat in tavi de cuburi de gheata in congelator, daca ai facut preamult si vrei sa iti ajunga de inca o portie alta data.
Transfera restul amestecului de spanac intr-un bol mediu si incorporeaza parmezanul si piper, dupa gust.
Cand puiul este gata pune-l in farfurie si intinde peste el amestecul pesto de spanac si este gata de servire – se poate servi si cu orez.