Biscuiti dulci umpluti cu ciocolata si alune

0 93

Biscuiti dulci umpluti cu ciocolata si alune

Ingrediente:

  • 1 1/3 ceasca faina
  • 1/4 ceasca pudra de cacao
  • 1/4 lingurita de sare
  • 3/4 ceasca de unt moale
  • 1/2 ceasca de zahar pudra
  • 1 lingurita vanilie
  • 1 ou
  • 1/2 ceasca alune prajite tocate fin
  • zahar tos
  • ciocolata alba cu alune (a se vedea mai jos reteta) pentru umplutura

Mod de preparare:

Intr-un bol mediu, se amesteca bine faina, pudra de cacao si sarea. Separat se bate untul cu un mixer electric la viteza medie timp de 30 de secunde; adauga zaharul pudra si esenta de vanilie. Bate pana la combina bine, apoi incorporeaza oul, iar la final faina si alunele. Acopera vasul si lasa-l la rece aproximativ 1 ora sau pana cand aluatul este usor de manevrat.

Preincalzeste cuptorul la 180C. Acum din aluatul rece formeaza mici bilute cat sa-ti incapa in causul palmei, "tavaleste-le" prin zahar tos, aseaza-le in tava putin distantate, si cu ajutorul fundului unui pahar turteste-le in forma de cerc.

Se lasa in cuptorul incins cca 6 – 8 minute sau pana cand sunt gata. Se lasa la racit pe un gratar de sarma, iar cand sunt reci se pot umple cu crema de ciocolata detaliata mai jos.

Ingrediente umplutura ciocolata:

  • 170g ciocolata alba tocata
  • 3 linguri de frisca
  • 1/2 ceasca alune prajite tocate marunt

Mod de preparare:

Se topeste ciocolata pe o baie de aburi, se incorporeaza frisca, se adauga alunele si se lasa un pic la rece pana la umlerea biscuitilor.

/Images/bisc1.jpg

autor: bucatar supereva.ro – Toate drepturile rezervate (c) 2013

Va dorim Pofta Buna!

Mai cititi si:

Medicina Naturista
Masca de miere pentru tratarea acneei
Ce trebuie sa evitam in timpul tratamentelor homeopatice?
Alimentele care va ajuta sa dormiti mai bine
Tratament naturist pentru Psoriazis
Ce fel de gene vegetale ai putea avea?
Tratamente homeopatice împotriva gripei si racelii

 

 

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.