Ingrediente
blat:
- 10 linguri de unt nesarat, la temperatura camerei
- 1/2 ceasca de zahar
- 1/2 lingurita de sare
- 1 galbenus de ou
- 1-2/3 cesti faina
Ingrediente caramel:
- 1 ceasca unt nesarat
- 1 ceasca de zahar brun
- 3/4 ceasca sirop de porumb
- 2 lingurite sare de mare, plus extra pentru final
- 4 linguri de zahar
- 4 linguri de smantana
- 1-1/2 lingurita de extract de vanilie
Mod de preparare:
Asezati intr-o tava hartie de pergament.
Intr-un castron mare, combinati untul, zaharul, sarea si amestceati bine cu o
furculita. Adaugati apoi galbenusul de ou si continuati amestecarea. Acum se
incorporeaza faina folosind mainile. Se transfera aluatul in tava pregatita si
se apasa cu degetele formand un strat uniform.
Bagati la frigider pentru 30 de minute. Preincalziti cuptorul la 350 de grade
si coaceti blatul timp de 25 minute, pana cand se rumeneste usor, apoi se lasa
la racit.
Pentru caramel, combinati untul, zaharul brun, siropul de porumb, sarea,
zaharul si smantana. Se aduce la fierbere si se amesteca timp de aproximativ
5-10 minute pana cand caramelul ajunge la “etapa minge moale” in jur de 230 de
grade.
Luati tigaia de pe foc, incorporati vanilia si turnati amestecul peste blatul
racit. Bagati la frigider tava pentru cel putin 3 ore, apoi se presara cu sare
de mare si se taie în patrate. Depozitati caramelele în frigider pana cand vreti
sa le consumati.
Va dorim Pofta Buna!
Torturi cu fructe
Tort cu frisca si cirese
Tort Padurea Neagra
Tort fraged cu lime
Tort cu portocale si crema de
branza
Tort cu
zmeura
Tort
Colibri
Tort cu gem de cirese si
glazura
Tort cu
pere
Tort cu
lamaie
Tort cu lamaie si
ghimbir
Tort de capsuni la
rece
Tort cu fructe si
nuci
Tort de Ziua
Indragostitilor
Tort cu ciocolata si
banane
Tort cu zmeura pentru
petreceri
Tort cu spuma de
zmeura
Tort Genoise cu fructe de
padure
Tort cu capsuni si nuca de
cocos