Cel mai scump meniu pentru masa de Craciun

0 224

Curcan, cartofi sau
varza de Bruxelles se afla la mana tuturor cumparatorilor. Insa
bucatarul-chef Ben Spalding
si-a propus ceva magnific.


Pe lista sa de cumparaturi de Craciun din acest an veti gasi gheata
carbonica, caviar, trufe, inima de vita Wagyu, foita de aur, o sticla de
sampanie de £37,000 de prin Primul Razboi Mondial, pepene verde japonez editie
limitata, la £2600 si boabe de cafea excretate de mamiferul zibeta asiatica –
Asian Palm Civet.


Spalding si-a propus sa
creeze cel mai scump meniu de Craciun
, disponibil
doar pentru un grup de patru persoane, pentru un total de £125,000.



De asemenea, pe meniu este si caviarul Almas (£5.000), cel mai scump din
lume; un otet balsamic vechi de 150 de ani, pepene din lume cele mai scumpe, cel
mai scump pepene din lume, Yubari din China (2.500 de lire sterline), precum si
o trufa alba (£3,500) si sofran.


Traditionalul curcan de Craciun va fi si el transformat. Utilizand Dodine, o
rasa rara de curcani, cu muschi si inima de vita Wagyu (£5.000), elementul
central pentru masa de Craciun este invelit in 6.000 de lire comestibile, foite
de aur de 50-carate, stropite cu Fistic Akbari (£5.000).


Desertul este servit pe o farfurie de aur ugandez si include Kopi Luwak
(£3000), boabe de cafea excretate de pisica, zibeta asiatica, si pepene Densuke
(£2.600), un fruct fara seminte cultivat doar pe insula Hokkaido, Japonia, in
fiecare an sunt produsi pâna la 10.000 de pepeni verzi.




Masa de lux va fi pregatita de Spalding, iar incasarile vor merge la o
organizatie de caritate, la alegerea sa.


Spalding, in prezent, bucatarul-chef la John Salt, este cunoscut pentru
abordarea sa alternativa pentru mesele mai fine.



Ingredientele alese de Chef
Ben Spalding





Diva Vodka: £2.000
Piper Heidsieck 1907 Champagne: £37000
Gheata
uscata: £180
Pata Negra Iberico jambon: £600
Cuib de pasare:
£100
Caviar Almas: £5,000
Otet Balsamic vechi de 150 ani:
£1030
Trufa alba Alba: £3500
Pullet de bresse’s pentru supa:
£2.500
Supa de sofran: £500
Yubari – pepene galben Regele:
£2.500
Dodina – curcan rasa rara: £500
Carne de vita Wagyu:
£4500
Foite de aur: £6.000
Trufe Periogord: £900
Akbari fistic:
£5,000
Kopi Luwak: £3.000
Ciocolata Amadei: £150
Pepene verde
Densuke: £2600
Aur ugandez: £1.500
1949 Cheval Blanc: £4680
1988
Corton-Charlemagne, Coche-Dury: £1390
1959 La Tache: £5400
Chateau
d’Yquem 1976: £990




Dar inainte de asta va sugeram sa trageti cu
ochiul si la meniurile din anii trecuti:



SUPEREVA.RO va ureaza
Sarbatori Fericite si Pofta Buna
!!!


Va recomandam sa mai cititi si:


Craciun
Sarbatorile, fara stres si
anxietate

Cum decoram ferestrele si usile de
Craciun?

Meniu special de Craciun-2010
Meniu special de Craciun-2009
Cel mai stilat brad de
Craciun

Cei mai ciudati brazi de
Craciun

Meniu special de Craciun-2008
Cum decoram bradul in acest an?


Torturi cu ciocolata
Tort
Amarena

Tortul de ciocolata Ganache
Tort festiv Ucrainean
Tort cu ciocolata si castane
Tort cu ciocolata alba
Tort de ciocolata pentru
sarbatori

Tort mexican de ciocolata
Tort Dracula
Tort de ciocolata si alune
Chocolate Royale Cheesecake
Tort cu ricotta si ciocolata
alba

Tort galben cu glazura de
ciocolata

Tort impresionant de ciocolata


Torturi cu fructe
Tort cu frisca si cirese

Tort Padurea Neagra
Tort fraged cu lime
Tort cu portocale si crema de
branza

Tort cu zmeura
Tort Colibri
Tort cu gem de cirese si
glazura

Cheesecake cu lamaie
Tort cu pere
Tort cu lamaie
Tort cu lamaie si ghimbir
Tort de capsuni la rece
Tort cu fructe si nuci


Torturi diverse
New York cheesecake

Tort bezea cu crema de ness si cocos

Cheesecake cu menta
Tort cu nuca de cocos
Tort Frankfurter Kranz
Tort bezea cu cognac
Tort cu nuca si cafea
Tort Mocha
Tort Baklava
Tort cappuccino
Tort Kiev (Kievskaia)
Tort cu pastarnac si glazura de
caramel

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.