Zabaglione este un
desert italian usor si spumos, realizat prin amestecarea galbenusurilor de ou,
zahar si vin Marsala pe o baie de aburi. Se poate servi in mod traditional, cu
biscuiti Amaretii, dar si peste
fructe.
Servire: 6 portii
Ingrediente:
- 50g biscuiti Amaretti
- 8 galbenusuri de ou
- 1 pastaie de vanilie (semintele razuite)
- 130g zahar pudra
- 100ml Marsala
Mod de preparare:
In primul rand, pune biscuitii Amaretti intr-o punga
mica, sigileazo si zdrobeste-i cu un sucitor pana rezulta firimituri
fine.
Pune galbenusurile, interiorul vaniliei si zaharul
(arunca pastaia de vanilie in zahar cu cateva zile inainte de folosire) intr-un
castron mare, peste o tigaie cu apa ce fierbe la foc mic, asigura-te ca baza
bolului nu atinge apa. Folosind un mixer electric, amesteca galbenusurile si
zaharul timp de aproximativ 15 minute, pana cand amestecul este palid, gros si
voluminos – ar trebui sa fie aproape triplat in volum.
Treptat toarna Marsala, amestecand continuu, apoi poti sa
iei vasul de pe aburi. Continua sa amesteci pana cand se raceste
usor.
Imparte compozitia de Zabaglione in 6 pahare de desert x
250ml si se presara biscuitii zdrobiti Amaretti.
Va dorim pofta buna!
Inghetata de casa
Inghetata de iaurt si
miere
Inghetata cu fistic
Sorbet cu lamaie si
rozmarin
Inghetata de capsuni cu otet balsamic
Inghetata
Mocha
Inghetata de fructe
Inghetata cu zmeura si
lamaie
Inghetata racoritoare cu sos de fructe
Sorbet din
fructe
Sorbet de afine
Inghetata de
avocado
Inghetata Rocky road
Inghetata de vanilie in 4
pasi
Inghetata cu Limoncello si amaretti
Inghetata
espresso
Inghetata cu miere si smochine
Inghetata de
ciocolata
13 retete delicioase de inghetata