Servire: 9
portii
Ingrediente
- 150g unt nesarat
- 200g ciocolata neagra, rupta in bucati
- 1 lingurita de vanilie
- 250g zahar pudra
- 3 oua
- 100ml espresso
- 100g faina
- un varf de cutit de sare
Pentru topping:
- 150g crema de branza
- 60g zahar pudra
- 1 lingurita de extract de vanilie
- 1 ou batut
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 170°C si se unge o tava patrata
de 20cm cu unt si apoi tapetata cu hartie de copt.
Se topeste pe o baie de aburi untul si ciocolata. Odata
topit, se adauga vanilia si se lasa sa se raceasca.
Se incorporeaza zaharul in amestecul de ciocolata si unt,
apoi se adauga ouale pe rand, cafeaua, faina si sarea – se amesteca bine pana la
omogenizare.
Pentru topping: intr-un castron bate
crema de branza pana se omogenizeaza, apoi se amesteca zaharul, vanilia si oul
batut.
Toarna amestecul de negresa in tava pregatita, apoi
intinde usor topping-ul, folosind un cutit lat. Ai grija sa nu se amestece cele
2 compozitii.
Se lasa in cuptorul incins cca 25-30 de minute. Cand e
gata, se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca, apoi se taie in
patratele si se servesc calde
Va dorim pofta
buna!