Glutenul – ucigasul silentios

0 284

In 1920, guvernul
american a constatat ca animalele hranite cu o dieta ce contine faina alba, au
dezvoltat boli neurologice grave si au murit. In loc sa interzica acest produs
mortal, FDA a declarat ca cele mai multe produse din faina alba trebuie sa fie
“imbogatite” cu fier si vitamine, pentru a “corecta” problema. Din pacate,
aceasta decizie a ajutat la crearea unei situatii si mai insidioase, care a dus la dezvoltarea
bolilor de inima, diabet, cancer.


Sensibilitatea la gluten


Sensibilitatea la gluten a devenit o epidemie
in zilele noastre; cu toate ca nu este o boala, prin urmare, nu are nici un
leac. Sensibilitatea la gluten este declansata de consumul de produse care
contin gluten. Singura modalitate de a evita complicatiile  este de a sta
departe de produsele alimentare care contin
gluten.


Exista 35 de boli care pot fi cauzate de
consumul de gluten enumerate intr-o revizuire, in New England Journal of
Medicine, printre care si: artrita, ADHD, depresie, anxietate, IBS, lupus,
dureri de cap frecvente, oboseala, eczeme, pierderea coordonarii musculare,
osteoporoza, un sistem imunitar slabit, dezvoltarea fungica excesiva, inflamatii
de organe, pierderea in greutate / cresterea in greutate si
malnutritie.


Sensibilitatea la gluten creste riscul de
diabet zaharat tip 1, obezitate, cancer gastro-intestinal, tulburari cerebrale,
autism si boli tiroidiene.


Glutenul cauzeaza probleme


Glutenul este pus intentionat in anumite
produse, deoarece creste semnalele foamei, va face sa mancati mai mult sporind
sentimentul de foame. Glutenul, de asemenea, interfereaza cu leptina, care spune
creierului ca esti satul. Leptina, de asemenea, normalizeaza senzatia de durere
in maduva spinarii.



  • Sensibilitatea la gluten cauzeaza inflamatii
    care dauneaza tesuturilor corpului
  • Proteinele C-reactive cresc, ca raspuns la
    inflamatie; cauzand cresterea nivelului de colesterol, depozitarea calciului
    sa se intareasca pe artere si cresterea tensiunii
    arteriale
  • Zaharul nu poate alimenta celulele
    canceroase de la sine. Glutenul si glutamina aminoacid au fost studiate si s-a
    gasit ca joaca un rol critic in procesul
    cancerului
  • Glutenul este un excitotoxin, care agita si
    ucide celulele neuronale care, ca si glutamatul, accelereaza, activeaza, irita
    si dauneaza celulelor creierului. Un studiu din 2006 a cuprins 131 de copii cu
    ADHD care au eliminat glutenul din dieta lor si toti cei 131 de copii au
    raportat imbunatatiri semnificative
  • Glutenul poate fi defalcat in proteine
    ciudate, care se aseamana drogurilor psihedelice. Acestea sunt proteine
    asemenea opiumului si se numesc
    gluteomorophins
  • Cu glutenul, receptorii N metil D aspartat,
    cauzeaza neuronii maduvei spinarii sa devina hiper la atingere. Leptina din
    maduva spinarii normalizeaza perceptia durerii, iat glutenul interfereaza cu
    acest proces
  • Universitatea din California a pus oameni la
    o dieta “paleolitica”, in urma careia tensiunea arteriala a scazut, impreuna
    cu nivelul de insulina din sange. Colesterolului bun a crescut si cel rau a
    scazut – in doar 10 zile!
  • Sensibilitatea la gluten te face sa pierzi
    vitamine liposolubile, cum ar fi vitamina D si
    K
  • Consumul de gluten, a fost legat de
    problemele densitatii osoase

Solutia: evitati glutenul!


Glutenul afecteaza pe toata lumea in mod
negativ, unele efecte sunt foarte evidente acum, dar cele mai multe dintre ele
sunt sub-clinice si nu se vor afisa pe parcursul a multor ani de zile. Atunci
cand boala se manifesta in cele din urma, conexiunea la gluten va fi trecuta cu
vederea sau negata.


Fara
gluten!
– este o alegere de viata pentru sanatatea corpului si a
mintii. Daca vom alege un stil de viata fara gluten pentru motive de sanatate
evidente, vom evita in mod intentionat problemele atat in prezent cat si pe
viitor.


Forumuri recomandate la
Supereva


 Super Sanatate
>>


Sanatatea familiei (lucruri care ne privesc pe toti)



Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.