Legumele verzi ne protejeaza de cancer

0 252

Consumarea mai multor
legume crucifere a fost demonstrat inca o data ca joaca un rol important in
atenuarea cancerului
, de data aceasta, ajutand femeile cu cancer
de san sa traiasca mai mult. Un studiu chinez prezentat recent la a 103-a
reuniunea anuala a Asociatiei Americane pentru Cancer Research (AACR), a relevat
faptul ca femeile care sufera de cancer de san si consuma mai multe legume
crucifere, au sansa de a se bucura de viata cativa ani in
plus.


Afla cum poti Lupta impotriva cancerului
cu varza


Pe baza datelor colectate de studiu, efectuat la Shanghai, se pare
ca legumele crucifere, sau legumele din familia
verzei, sunt direct proportionale cu ratele de supravietuire
.
Rata mortalitatii in randul femeilor cu cancer de san, care au consumat legume
crucifere, de exemplu, a fost cu 62 la suta mai putin decat in randul celor care
au consumat foarte putine legume crucifere, sau chiar
deloc.


In acelasi timp, rata mortalitatii generale in randul femeilor
care au consumat legume crucifere, in mod regulat a fost dovedit a fi cu
27 – 62 la suta mai mia decat in randul femeilor care au consumat foarte putine
legume crucifere sau deloc
. Riscul de reaparitie a  cancerului de
san in randul femeilor care consuma legume crucifere a fost cu 35 la suta mai
mic decat in randul non-consumatoarelor.


“Legumele crucifere frecvent consumate in China includ
gulii, varza chinezeasca (bok choy) si alte legume
verzi, in timp ce varza de Bruxelles
si broccoli sunt cele mai frecvent consumate crucifere in Statele
Unite si alte tari occidentale”,
a spus Dr. Sara Nechuta, de la
Vanderbilt University si autor al studiului.



“In al doilea rand, valoarea
aportului de legume crucifere in randul femeilor din China este mult mai mare
decat cel al femeilor din SUA. Nivelul de compusi bioactivi, cum ar fi
isothiocyanates si indoli, propusi pentru a juca un rol in efectele anti-cancer
ale legumelor, depinde atat de valoarea cat si de  tipul de legume
crucifere consumate.”


Legumele crucifere contin o varietate de nutrienti
anti-cancer care lupta cu celulele canceroase si previne formarea
acestora.
Sulforafan, un compus organosulfur gasit in broccoli,
conopida si varza, este un puternic nutrient anti-cancer, care efectueaza, de
asemenea, o serie de functii benefice in
organism.


Isothiocyanate sunt alti nutrienti anti-cancer din legumele
crucifere care activeaza lupta impotriva genelor cancerului. Atat sistemic cat
si genetic, legumele crucifere ajuta la combaterea si prevenirea cancerului, si
sunt o modalitate foarte buna prin care sa va protejati impotriva
acestuia.


Forumuri recomandate la
Supereva


 Super Sanatate
>>


Sanatatea familiei (lucruri care ne privesc pe toti)



Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.