O reteta de prajiturele delicioase si
cu siguranta pe placul tuturor copiilor. Nu va faceti griji daca nu aveti o
forma speciala, puteti folosi cu incredere cele de la
Madeleine.
Timp de preparare:
20 minute
Timp de gatire: 40 minute
Timp
total: 60 minute
Ingrediente:
- 225g unt moale plus inca 3 linguri
- 2 si 1/4 cesti de
zahar - 3 cesti de faina
- 1/4 lingurita de
scortisoara - 1/8 lingurita
cuisoare - 1/2 cana cacao
- 3/4 ceasca alune de padure sau
nuci (maruntite foarte bine) - 225g ciocolata de buna
calitate - migdale
Mod de preparare:
1. Incalziti cuptorul la 175C
si pregatiti formele de Madeleine (sau nuci) cu putin unt. Intr-un castron mare,
amestecati bine untul (225g) cu zaharul, iar in altul, incorporati faina,
scortisoara, cuisoarele, pudra de cacao si nucile/alunele – la final acestea se
adauga in compozitia de unt si zahar, amestecand bine.
2. Cu ajutorul degetelor luati
putin aluat si presati in formele deja pregatite (aluatul sa fie la nivelul
bazei formei). Apoi se pot coace la cuptorul incalzit aproximativ 20 de minute.
Se lasa la racit complet.
3. Acum topiti ciocolata si
inmuiati jumatate din forma de Madeleine in aceasta, asezati-le pe o hartie de
pergament si aranjati cate patru migdale “ghearele”, cat timp ciocolata este
inca umeda. Se lasa sa se usuce complet.
Va dorim Pofta Buna!