Tarta cu ciocolata

0 87

Servire: 10 portii

Ingrediente:

  • 375g aluat de prajituri (cumparat)
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • putina faina
  • 250g caramel
  • 100g ciocolata cu 70% cacao (rupta in bucati)
  • 100g ciocolata alba  (rupta in bucati)
  • 6 linguri unt topit
  • 2 oua, plus 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar pudra
  • zahar pudra si frisca pentru servire (optional)

Mod de preparare:

Amesteca bine aluatul cumparat cu extractul de vanilie si apoi intinde din el o foaie rotunda – cat pentru tava de tarta (preferabil ca marginile tavii sa fie acoperite cu aluat).  Apoi se lasa la racit 30 de minute.

Incalzeste cuptorul la 180grade C si coace tarta timp de maxim 15-20 minute (pana devine usor aurie). Apoi, cu grija imprastie caramelul pe fundul tartei si las-o deoparte pana pregatesti umplutura.

Topeste bucatile de ciocolata (la abur) intr-un castron asezat pe o oala cu apa fierbinte, apoi amesteca si untul topit.

Bate bine ouale, galbenusurile si zaharul intr-un castron separat, pana se ingroasa, apoi adauga ciocolata. Amestecul rezultat se aseaza pe aluatul de tarta si inapoi la cuptor timp de 20-25 minute.

Inainte de servire se lasa la racit 3 ore. Se serveste cu frisca si zahar pudra.

Va dorim Pofta Buna!

 

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.