Tort Baklava
Servire: 12
portii
Ingrediente tort:
- 3/4 ceasca zahar tos
- 1/4 ceasca zahar brun
- 2 linguri de ulei vegetal
- 3 albusuri
- 2 oua mari
- 1/2 ceasca biscuiti nesarati (sfaramati bine) (sau faina matzo)
- 1/2 ceasca nuci tocate fin
- 1/4 ceasca alune maruntite
- 3 linguri de suc de portocale proaspat
- 1/4 lingurita de sare
- 1/4 lingurita scortisoara
Ingrediente sirop:
- 2/3 ceasca zahar tos
- 1/4 ceasca de miere
- 1/3 ceasca suc de portocale proaspat
- 3 linguri de apa
- 1 lingura suc proaspat de lamaie
- 1/4 lingurita scortisoara
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 350 °.
Unge o forma de tort (tava rotunda) cu putin unt.
Amesteca bine intr-un castron 3/4 ceasca de zahar tos si urmatoarele 4
ingrediente. Se amesteca apoi biscuitii sfaramati si urmatoarele 5 ingrediente.
Amestecul rezultat se toarna in tava pregatita, si se coace la 175°C timp de 35
de minute, dupa care se lasa la racit complet.
Pentru a pregati siropul, trebuie sa combini 2/3 ceasca
de zahar granulat si restul ingredientelor intr-o cratita mare, dupa care se
aduce totul la fierbere. Redu focul si amesteca ocazional in decursul a 25
minute sau pana cand se igroase putin. Se lasa la racit complet.
Cu ajutorul unei furculite inteapa suprafata tortului,
apoi toarna siropul peste si baga-l la frigier (de preferinta lasat pe noapte –
daca aveti rabdare). Se serveste rece.
Informatii nutritionale pe
portie:
Calorii……………. 233
Grasime…………..7.8g
Proteine…………. 3.6g
Carbohidrati……. 39.3g
Fiber……………… 0.8g
Colesterol………. 35mg
De
fier…………… 0.7mg
De sodiu………… 76mg
Calciu……………. 20mg
Va dorim Pofta
buna!