Crème Boulud
Servire: 4 portii
Ingrediente:
- 2 oua intregi
- 375ml smantana pentru frisca
- ½ betisor de vanilie, taiat pe jumatate si scos miezul
- 55g zahar
- 25g pasta de praline
- 1 lingura cognac sau brandy
- 2 lichior de alune
- cuburi de gheata pentru servire
Preparare:
Amestecati bine galbenusurile de ou cu 250ml smantana, miezul de vanilie
zaharul într-o cratita mica, apoi asezati-o la foc mic si invartiti cu o lingura
de lemn pana se ingroasa ( 4-5 minute) .
Treceti amestecul printr-o sita cu ochiuri fine într-un castron, iar acesta
la randul sau lasati-l intr-un vas umplut cu apa cu gheata, pana la racire.
Combinati budinca racita cu smantana ramasa, pasta de praline, coniacul si
lichiorul de alune intr-un blender si amestecati bine.
Adaugati cuburi de gheata în patru pahare, iar peste acestea crema obtinuta
din blender.
Se serveste imediat. Pofta
Buna!