Servire: 6 portii
Ingrediente:
- 50g unt
- 125g zahar
- 2 oua
- 500ml lapte
- 1 lingura esenta de rom
- 1 lingura extract de vanilie
- 125g faina
- 125g prune
- zahar pudra (pentru pudrare la final)
Preparare:
Pregatiti o tava patrata de aproximativ 23 cm si 4 cm adancime. Incalziti
cuptorul la 200C/180C. Asezati pe fundul tavii o foaie de pergament, ungeti-o cu
putin unt si presarati putin zahar pudra.
Topiti untul si adaugati pe rand amestecand bine restul ingredientelor, cu
exceptia prunelor. Turnati apoi compozitia in tava pregatita si imprastiati
prunele uniform.
Timpul de coacere este de aproximativ 30-40 de minute, sau pana prajitura
prinde o culoare aurie si creste putin.
Se serveste rece, presarata cu putin zahar pudra.
Va dorim pofta
buna!