Tort negresa
Tort negresa
Ingrediente blat:
- 275g (9 ½ oz) ciocolata neagra (cu cel putin 55% cacao)
- 225g (8 oz) unt
- 400g (14 oz) zahar pudra
- 5 oua, batute
- ½ lingurita de extract de vanilie
- 200g (7 oz) faina
Pentru glazura:
- 400g (14 oz) crema de branza
- 5 linguri cu varf de zahar pudra
- 500g (1lb 2 uncii) unt de arahide
- 50g (2 oz) ciocolata neagra topita si o mana de arahide prajite cu miere, pentru decor
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180C. Pentru tort, se topeste ciocolata si untul la foc mic si se lasa sa se raceasca timp de cateva minute, apoi se amesteca zaharul, se adauga ouale si vanilia, amestecand bine. Nu iti face griji daca se "taie", compozitia isi va reveni atunci cand adaugi faina. Si fiindca tot vorbeam de faina, o poti adauga treptat cu un varf de sare – se incorporeaza bine. Se imparte compozitia in doua tavi rotunde si se lasa in cuptorul incins cca 20-25 minute sau pana cand un betisor de lemn infipt in centrul blatului va iesi curat. Cand sunt gata se lasa la racit.
Acum pregateste glazura. Bate crema de branza si zaharul pudra pana la omogenizare, apoi amesteca si untul de arahide pana se incorporeaza complet. Daca glazura se "taie", adauga putina apa rece si amesteca din nou.
Pentru asamblare, pune un blat de tort pe un platou, intinde cu jumatate din glazura, pune al doilea blat si intinde frumos glazura ramasa. Decoreaza cu ciocolata topita, apoi aranjeaza cum doresti arahidele prajite cu miere. Acest tort trebuie sa fie pastrat la rece inainte de servire; va tine pana la la 5 zile.
Va dorim Pofta Buna!