Tort Frankfurter Kranz

0 202

Timp de preparare: 150minute


Ingrediente pentru
Blat(Kranz)



  • 4 oua

  • 1 galbenus

  • 120g zahar

  • 1 varf de cutit de sare

  • 90g faina

  • 50g amidon

  • 1 lingurita praf de copt

  • 70g unt moale

Ingrediente pentru crema de
unt:



  • 350g unt

  • 140g zahar

  • 1 pachet budinca de vanilie

  • 500ml lapte

  • 30g zahar pudra

  • 2 linguri de nes dizolvat in apa

  • 40ml compot de cirese

  • 40ml apa cu zahar

Ingrediente pentru partea
crocanta:



  • 150g zahar

  • 150g migdale maruntite

Alte ingrediente:



  • 16 cirese din compot

  • pesmet pt forma(tava)

Mod de
preparare:
 


Blatul Kranz: se pun ouale,
zaharul si sarea intr-o oala mai mica. Aceasta se pune intr-o alta oala plina cu
apa care fierbe (pe aragaz). Ingredientele se bat bine pana se obtine o spuma
calduta. Apoi se scoate oala cu ingredientele afara si se bat in continuare pana
cand se racesc si cresc in volum.


Faina se amesteca cu amidonul si cu praful de copt si se
aduga putin cate putin la spuma de mai sus amestecand incet de dedesubt
deasupra.


Untul incalzit la temperatura de 40° se toarna peste
compozitie putin cate putin pana cand acesta se integreaza bine si se uneste cu
compozitia.


Tava(forma) pt Kranz cu diametrul(interior)de 22cm se
unge atent cu unt si pe deasupra se presara pesmetul strecurat.


Se umple forma cu aluatul si se coace 35-40 min la
temperatura de 190°.
Kranz-ul se lasa cateva minute la racit dupa care se
scoate din tava.
A doua zi se taie blatul in patru felii
orizontale.


Pentru crema de unt: se prepara
mai intai budinca, conform instructiunilor de pe pachet.(Se amesteca cateva
linguri de lapte, zaharul si budinca intr-un castronel, iar restul laptelui se
pune la fiert. Cand a dat in clocot se toarna incet compozitia pentru budinca pe
deasupra si se amesteca constant.)


Se ia de pe aragaz cand este gata si se strecoara intr-un
castronel dupa care se lasa la racit. Untul se amesteca pana devine spumos.
Untul si budinca trebuie sa aiba aceeasi temperatura. Se adauga budinca din cand
in cand (peste unt) putin cate putin si se amesteca cu grija de dedesubt
deasupra.


Se iau doua treimi din crema de unt si se amesteca cu
zaharul pudra si nesul. Primul blat se unge cu crema de nes.
Al doilea blat
se pune peste primul si se insiropeaza cu compotul si siropul de apa cu zahar
apoi se pune pe deasupra crema de nes. Se procedeaza la fel si cu ultimele doua
blaturi pana cand tortul (Kranzul) este bine insiropat apoi se da la
frigider.


Intre timp se prepara partea
crocanta:
se caramelizeaza zaharul intr-o oala. Caramelul rezultat
trebuie sa aiba culoarea maron deschis. Se aduga migdalele maruntite si se
amesteca repede.


Se ia imediat de pe aragaz si se toarna repede (cat timp
mai este fluid) pe o folie de aluminiu unsa cu ulei. Se unge bine sucitorul cu
ulei pentru ca sa nu se prinda caramelul cand il intindem. Foaia intinsa de
caramel trebuie sa aiba grosimea de 1 cm. Se lasa apoi la racit. Cand s-a racit
se sfarama bine.


Se scoate tortul rece din frigider si se unge cu restul
de crema. Se mai lasa un pic pentru ornat. Se presara pe deasupra caramelul si
se apasa un pic cu mana. Restul de crema se sprituieste cu seringa de 16 ori si
se orneaza fiecare cu jumatati de cireasa.
 
Se serveste
rece.
 
Va dorim pofta
buna!


Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.