Topul celor mai sanatoase alimente din lume!

0 233

Topul celor mai sanatoase alimente din lume!

Multe din aceste produse sanatoase, relativ ieftine si usor de gasit, sunt adesea trecute cu vederea in favoarea produselor mai exotice. Haideti sa vedem care sunt cele mai sanatoase 10 alimente din lume:

Lamaia

Doar o singura lamaie are mai mult de 100% din aportul zilnic de vitamina C, ceea ce poate contribui la cresterea nivelului de colesterol bun HDL si intarirea oaselor. Flavonoidele citrice din lamaie pot ajuta la inhibarea dezvoltarii celulelor canceroase si actioneaza ca un anti-inflamator.

Broccoli

Un buchetel mediu de broccoli contine mai mult de 100% din necesarul zilnic de vitamina K si aproape 200% din doza zilnica recomandata de vitamina C – doua substante nutritive esentiale pentru cresterea oaselor. Aceeasi portie este suficienta si pentru a opri numeroasele tipuri de cancer.

Ciocolata neagra

Doar 9g de ciocolata neagra pe zi poate reduce tensiunea arteriala la persoanele sanatoase. Pudra de cacao este bogata in flavonoide si in anti-oxidanti, dovedit ca reduc colesterolul LDL rau si cresc nivelul de HDL bun.

Cartofi

Un cartof rosu contine 66 de micrograme de acid folic – aproximativ aceeasi cantitate dintr-o ceasca de spanac sau broccoli. Un cartof dulce are aproape de opt ori cantitatea de vitamina A necesara pentru lupta impotriva cancerului.

Somonul

O sursa importanta de acizi grasi Omega-3, ce reduc riscul de depresie, boli de inima si cancer. O portie de 90g de somon contine aproape 50% din doza zilnica recomandata de niacin, care poate proteja impotriva bolilor ce cauzeaza pierderi de memorie si Alzheimer.

Nucile

Contin acizi grasi omega-3, care pot contribui la reducerea colesterolului. Omega-3 imbunatateste starea de spirit, lupta cu cancerul si protejeaza impotriva efectelor nocive ale soarelui, dar nu uita sa folosesti si crema SPF.

Avocado

Bogat in grasimi sanatoase, avocado scade colesterolul cu aproximativ 22%. Un avocado este bogat in fibre si acid folic, ce poate reduce riscul bolilor de inima.

Usturoi

Usturoiul poate inhiba dezvoltarea bacteriilor, inclusiv E.coli. Alicina, un compus gasit in usturoi, functioneaza ca un puternic anti-inflamator si a fost demonstrat ca ajuta la scaderea colesterolului si a tensiunii arteriale.

Spanacul

Spanacul contine luteina si zeaxantina, doi antioxidanti imunostimulatori importanti pentru sanatatea ochilor. Cercetarile recente au descoperit ca este cel mai eficient in lupta impotriva cancerului.

Fasolea

Mananca o portie de leguminoase (fasole, mazare si linte) de patru ori pe saptamana si vei reduce riscul de boli de inima cu 22% dar si riscul cancerului de san.

Va recomandam sa mai cititi si:

Forumuri recomandate la Supereva

 Super Sanatate >>Familia Verde (interesata de problemele si dilemele ecologice ale prezentului)
 

 

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.