Oare cui nu ii place bacon-ul si branza Pecorino? Iar o combinatie cu rosii si gnocchi, va transforma totul intr-o salata divina. Iata reteta:
Ingrediente Salata de Gnocchi cu bacon si Pecorino:
- 75g bacon afumat feliat subtire
- 360g mix de rosii cherry
- 500g gnocchi
- 125g rucola
- 75g Pecorino Romano
- 15g busuioc proaspat
Mod de preparare:
Se incalzeste o tigaie, fara ulei sau unt si se prajesc feliile de bacon pe ambele parti, 5 minute, pana devin crocante. Se lasa apoi la scurs pe hartie de bucatarie.
Spalati bine rosiile, taiati-le in jumatate si prajiti-le in aceeasi tigaie unde a fost bacon-ul, timp de 6 minute, la foc mediu.
Intre timp, gatiti gnocchi conform indicatiilor de pe pachet. Cand sunt gata, se scurg bine de apa si se pun intr-o farfurie. Peste ei se arunca bacon-ul sfaramat putin, rosiile, rucola, se razuiete branza si se presara busuiocul. Optional se mai adauga sare si piper dupa gust.
Pofta buna!