Portobelo umplut cu gorgonzola
timp de preparare: 5 minute
Ingrediente:
- 4 ciuperci portobello
- 3-4 linguri de ulei de masline
- cateva frunze de basilicum
- 4 foi de aluat fraged
- 200 g gorgonzola
- 2 salote taiate in inele
- cimbru
- 50 g rucola
Pregatire:
Pregatiri cu cateva ore inainte
Pregatiti si
spalati ciupercile portobelo, si picurati pe ulei de masline.
Taiati patrate
de aluat fraged putin mai mari decat dimensiunea ciupercilor si asezati-le pe
hartia de copt. Pe fiecare patrat de aluat asezati cate o ciuperca si indoiti in
sus coltul de aluat in jurul ei. In continuare, asezati care 4 felii
de gorgonzola pe fiecare ciuperca. Acum, presarati cu inele de salota (ceapa),
cu basilicum taiat sau uscat si cu alte picaturi de ulei.
La cuptor:
Incalziti cuptorul
la 200 grade Celsius. Asezati hartia de cuptor si peste ea, puneti ciupercile.
Lasati aproximativ 20-25 minute, pana cand ciupercile se rumenesc bine.
Cand
serviti, asezati cate o ciuperca, pe un pat de rucola.