Omleta de branza si salata de brocoli
timp de preparare: 40
minute
Ingrediente:
- 750 g cartofi fierti deja, taiati in cubulete
- 8 linguri de ulei de masline
- 300 g broccoli, despicat in buchete micute
- 6 oua batute
- 100 ml lapte
- 100 g branza (tare) rasa
- 2 linguri suc de lamaie
- 1/2 manunchi de salata, taiata in bucati
Pregatire:
Se pre-incalzeste cuptorul la 225 °C.
Cuburile de cartofi se amesteca
intr-un castron impreuna cu 3 linguri de ulei de masline, sare si piper.
Se
impart apoi pe hartia de cuptor (asezata pe o tava) si se lasa la cuptor circa
20 de minute pina se fac aurii. Din cind in cand se intorc pentru a nu se
arde.
Bucatile de brocoli se clatesc sub un jet de apa si apoio se fierb rapid timp
de 5 minute. Ouale se bat cu lapte, sare si piper.
Intr-o tigaie fierbinte se incing 2 linguri de ulei si se toarna ouale
batute. Cu o spatula de lemn se intoarce si cind se intareste compozitia se
presara branza data pe razatoare si se lasa sa se topeasca.
Se amesteca intr-o cana restul uleiului, sare si piper si sucul de lamaie
pina se face un sos (desing).
Se amesteca apoi brocoliul fiert cu salata
maruntita si se toarna dresingul.
Omleta se taie in bucati si se serveste pe farfurii, impreuna cu cartofii si
salata&brocoli.
Ce vin se potriveste:
Un vin alb.