Frumusete Moda Dragoste & Sex Astro/Horoscop Calatorii Sanatate Cariera Nunta Casa Copii Suflet
  Acasa | Noutati | Comentarii |    Vreau sa devin membru! | SuperForum | Mica Publicitate | Top articole
|


ARTICOLE
Sarcina si celulele stem
Adevarul despre tendinta de crestere a nasterilor prin cezariana
Sunt greturile din timpul sarcinii un semn bun?
Sarcina si neplacerile in timpul sarcinii
Sarcina extrauterina
Sarcina si alimentatia corecta
Mai multe motive pentru un somn bun in timpul sarcinii
Activitatea creierului sufera modificari in timpul sarcinii
Cum stiu cand ovulez?
Contractiile Braxton-Hicks
Ce trebuie sa stii inainte de a trece printr-o cezariana
Start ->  Fi Super Sanatos/Sanatoasa -> Galbenusurile de ou egaleaza fumatul...

Trimite unei prietene   Versiune print   Evalueaza  Comentarii (2)

Galbenusurile de ou egaleaza fumatul...

Evaluat de cititori:(10 voturi)
Consumul regulat al galbenusurilor  de ou este cu o treime mai putin nociv decat fumatul cand vine vorba de acumularea placilor in artere.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Consumul regulat al galbenusurilor de ou este cu o treime mai putin nociv decat fumatul cand vine vorba de acumularea placilor in artere.

Oamenii de stiinta au decodat adevarul despre oua - consumul lor este aproape la fel de rau ca si fumatul din punct de vedere al bolilor de inima; riscul de ridigizare a arterelor creste, ducand la ateroscleroza. Aceasta afectiune (agravata de colesterol) consta in formarea de placi in interiorul arterelor.

Noua descoperire pare sa nu-i bucure deloc pe iubitorii micului dejun englezesc , in care oul are un rol foarte important. Dar Dr. David Spence sustine ca raul provocat de consumul galbenusului de ou este cu o treime mai mic decat fumatul atunci cand vine vorba despre formarea placilor din interiorul arterelor. El a corelat informatiiile provenite dintr-un studiu efectuat pe 1231 de barbati si femei cu factorii de risc ai accidentului vascular cerebral si cei ai infarctului.

Ruptura placilor cauzeaza de cele mai multe ori atacurile de cord si accidentele vasculare cerebrale . Studiul a implicat pacienti cu o varsta medie de 61.5 ani, spitalizati in clinici de perventie a bolilor cardiovasculare din Ontario.

Masurarea placilor a fost realizata cu ajutorul ultrasunetelor, iar pacientii au completat chestionare cu informatiii asupra stilului lor de viata.

In urma acestui studiu, s-a constatat ca zona placii carotide se mareste dupa varsta de 40 de ani , dar se poate dezvolta mai repede, daca pacientul a fumat si a consumat galbenusuri de ou in mod regulat.

Studiul a constatat, de asemenea, ca cei care au consumat cel putin 3 galbenusuri pe saptamana au avut placa in mod semnificativ mai mare decat cei care au mancat pana la doua galbenusuri pe saptamana.

Dr. Spence, care este de asemenea si profesor de neurologie, a declarat: "Oul poate face parte din alimentatia persoanelor sanatoase fara probleme. Valoare mare a colesterolului creste riscul de evenimente cardiovasculare, s galbenusurile de ou au un continut foarte ridicat de colesterol. Studiul arata ca, odata cu varsta, placa se acumuleaza treptat in artere si galbenusurile de ou contribuie la accelerarea procesului."

Dr. Spence a adaugat ca efectele au fost independente de sex, colesterol, tensiune arteriala, fumat, indicele de masa corporala si diabet.

El considera ca mai multe cercetari trebuiesc efectuate, si ca, in acest timp, consumul regulat de galbenus ar trebui evitat de catre persoanele cu risc de boli cardiovasculare.

Forumuri recomandate la Supereva

 Super Sanatate >>



Evalueaza articolul
Nu am nici o
parere
Gasiti acest articol folositor?
Absolut deloc < > Foarte folositor

Apasa aici
 ca sa votezi

?
1

2

3

4

5

Ultimile 2 comentarii:Toate comentariile
Ximena ACea mai mare minunatie care am citit-o vreodata!
Alex DLeziunile arterelor sunt cauzate de alti factori, cel mai important fiind zaharul din sange. In leziunea produsa se prinde tot ce trece pe acolo, inclusiv colesterol care nu e niciodata ca atare ci incapsulat in lipoproteine (high, low etc density lipoproteins). Daca nu ai avea colesterol deloc in sange poate si placile arteriale ar fi mai mici insa ai fi mort de mult de la lipsa de colesterol ;-) care e indispensabil pentru orice celula din organism.Cica e controlled for obesity...Cel mai important factor, covarsitor, pentru bolile de inima e obezitatea. Daca eu mananc oua si carne si sunt slim fit,nefumator, am de 100 de ori mai putine sanse sa mor de inima decat un obez, fumator. Ah, un obez fumator care nu mananca oua, ala da, are doar de 70 de ori mai multe sanse sa moara decat mine. Minunat.Populatii de oameni ultra perfect sanatosi se hranesc de zeci de milenii cu carne si oua, deci uite un studiu infinit mai cuprinzator ce demonstreaza ca ouale nu sunt toxice.

Spune-ne parerea ta:

Noutati Supereva
Cum decoram bradul in acest an?
Cum decoram bradul in acest an?
Citeste aici
Horoscop 2017 - Varsator
Horoscop 2017 - Varsator
Citeste aici
Horoscop 2017 - Capricorn
Horoscop 2017 - Capricorn
Citeste aici
Horoscop 2017 - Sagetator
Horoscop 2017 - Sagetator
Citeste aici
Horoscop 2017 - Scorpion
Horoscop 2017 - Scorpion
Citeste aici

Alte noutati:
O noua scuza pentru a bea vin
Horoscop 2017 - Balanta
Horoscop 2017 - Fecioara
Horoscop 2017 - Leu
Horoscop 2017 - Rac
Mai multe pe supereva.ro ...
publicitate
publicitate
Frumusete | Moda | Dragoste & Sex | AstroHoroscop | Calatorii | Sanatate | Cariera | Casa | Copii | Suflet | Moda
| Contact | Politica de Confidentialitate | Publicitate

| desprecopii.com | jurnaldesarcina.com | supercopii.com |

.