Frumusete Moda Dragoste & Sex Astro/Horoscop Calatorii Sanatate Cariera Nunta Casa Copii Suflet
  Acasa | Noutati | Comentarii |    Vreau sa devin membru! | SuperForum | Mica Publicitate | Top articole
|


ARTICOLE
Retete de Cheesecake (tarta cu branza)
Cappuccino Cheesecake
Cheesecake cu topping caramel
Amaretto Cheesecake
Cheesecake de toamna
Cheesecake cu unt de arahide si ciocolata
Cheesecake cu lamaie
Chocolate Royale Cheesecake
New York cheesecake
Cheesecake senzational
Cheesecake inghetat, cu mango
Start ->  Super case -> Tort Baklava

Trimite unei prietene   Versiune print   Evalueaza  Comentarii (0)

Tort Baklava

Evaluat de cititori:(25 voturi)
Acest desert bogat, cu gust de nuca este imbibat intr-un sirop de miere si citrice, dandu-i o aroma foarte asemanatoare celei de baklava. Va dorim Pofta Buna!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Servire: 12 portii

Ingrediente tort:

  • 3/4 ceasca zahar tos
  • 1/4 ceasca zahar brun
  • 2 linguri de ulei vegetal
  • 3 albusuri 
  • 2 oua mari
  • 1/2 ceasca biscuiti nesarati (sfaramati bine) (sau faina matzo)
  • 1/2 ceasca nuci tocate fin
  • 1/4 ceasca alune maruntite
  • 3 linguri de suc de portocale proaspat
  • 1/4 lingurita de sare
  • 1/4 lingurita scortisoara

Ingrediente sirop:

  • 2/3 ceasca zahar tos
  • 1/4 ceasca de miere
  • 1/3 ceasca suc de portocale proaspat
  • 3 linguri de apa
  • 1 lingura suc proaspat de lamaie
  • 1/4 lingurita scortisoara

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 350 °.

Unge o forma de tort (tava rotunda) cu putin unt. Amesteca bine intr-un castron 3/4 ceasca de zahar tos si urmatoarele 4 ingrediente. Se amesteca apoi biscuitii sfaramati si urmatoarele 5 ingrediente. Amestecul rezultat se toarna in tava pregatita, si se coace la 175°C timp de 35 de minute, dupa care se lasa la racit complet.

Pentru a pregati siropul, trebuie sa combini 2/3 ceasca de zahar granulat si restul ingredientelor intr-o cratita mare, dupa care se aduce totul la fierbere. Redu focul si amesteca ocazional in decursul a 25 minute sau pana cand se igroase putin. Se lasa la racit complet.

Cu ajutorul unei furculite inteapa suprafata tortului, apoi toarna siropul peste si baga-l la frigier (de preferinta lasat pe noapte - daca aveti rabdare). Se serveste rece.

Informatii nutritionale pe portie:

Calorii................ 233
Grasime..............7.8g
Proteine............. 3.6g
Carbohidrati....... 39.3g
Fiber.................. 0.8g
Colesterol.......... 35mg
De fier............... 0.7mg
De sodiu............ 76mg
Calciu................ 20mg

Va dorim Pofta buna!



Evalueaza articolul
Nu am nici o
parere
Gasiti acest articol folositor?
Absolut deloc < > Foarte folositor

Apasa aici
 ca sa votezi

?
1

2

3

4

5

Spune-ne parerea ta:

Noutati Supereva
Cum decoram bradul in acest an?
Cum decoram bradul in acest an?
Citeste aici
Horoscop 2017 - Varsator
Horoscop 2017 - Varsator
Citeste aici
Horoscop 2017 - Capricorn
Horoscop 2017 - Capricorn
Citeste aici
Horoscop 2017 - Sagetator
Horoscop 2017 - Sagetator
Citeste aici
Horoscop 2017 - Scorpion
Horoscop 2017 - Scorpion
Citeste aici

Alte noutati:
O noua scuza pentru a bea vin
Horoscop 2017 - Balanta
Horoscop 2017 - Fecioara
Horoscop 2017 - Leu
Horoscop 2017 - Rac
Mai multe pe supereva.ro ...
publicitate
publicitate
Frumusete | Moda | Dragoste & Sex | AstroHoroscop | Calatorii | Sanatate | Cariera | Casa | Copii | Suflet | Moda
| Contact | Politica de Confidentialitate | Publicitate

| desprecopii.com | jurnaldesarcina.com | supercopii.com |

.