Dieta Grupei Sanguine 0

0 1,780

Persoanele cu grupa sanguina 0 nu sunt atrase de produsele lactate si
cereale, ca majoritatea celorlalte grupe sanguine, deoarece sistemul lor
digestiv nu s-a adaptat pe deplin la aceste alimente.


Factorii de scadere in greutate


Urmand dieta grupei sanguine 0, veti scadea din greutate prin reducerea
consumului de cereale, paine si legume.


Factorul de crestere in greutate pentru persoanele cu grupa sanguina 0 este
glutenul. Glutenul se gaseste in germenii de grau si in toate produsele din
grau. Acesta actioneaza asupra metabolismului, in loc sa te mentina supla si
intr-o stare hiperenergetica, el interfereaza cu utilizarea eficienta a
caloriilor si inhiba metabolizarea insulinei. Aceleasi efecte le poate avea si
consumul de porumb. Porumbul nu influenteaza insa la fel de mult ca si graul
greutatea celor ce au grupa sanguina 0.


Alti factori care contribuie la cresterea in greutate a persoanelor cu grupa sanguina
0 sunt anumite tipuri de fasole si legume. Lintea si fasolea mare contin
lectine care se depun in tesuturile musculare, facandu-le mai alcaline si mai
 lenese in activitatile fizice.


Persoanele cu grupa sanguina 0 sunt mai suple atunci cand tesuturile
musculare se gasesc intr-o stare de usoara acidoza metabolica. In aceasta stare
caloriile sunt arse mai rapid.


Un alt factor in cresterea in greutate a persoanelor cu grupa sanguina 0 este
legat de reglarea tiroidiana. Persoanele cu grupa sanguina 0 au tendinta sa aiba
nivelul scazut ale hormonilor tiroidieni. Aceasta stare numita hipotiroidism se
produce in lipsa producerii de iod. Simptomele lipsei de iod duc la cresterea in
greutate, retentia lichidelor, scaderea masei musculare si oboseala.


Alimentele care favorizeaza cresterea in greutate sunt: glutenul din grau,
porumbul, fasolea mare, lintea, mustarul, varza, varza de Bruxelles, conopida.


Alimentele care favorizeaza scaderea in greutate: fructele de mare, sarea
iodata, carnea rosie, broccoli, spanacul, napul, ficatul.


Recomandarile alimentare


Alimente recomandate:



  • Carne slaba de: vita, oaie, vitel, caprioara.
  • Peste: pastrav, somon, hering, cod, macrou.
  • Lactate: oua, branzeturi, iaurt, lapte (in cantitati mici)
  • Uleiuri vegetale de: in, masline.
  • Nuci si seminte de dovleac.
  • Legume: mazarea, papadia, usturoiul, hreanul, ceapa rosie, guliile,
    sfecla, ardeii rosii, spanac, patrunjel, ridichi, pastarnac.
  • Fructe: prune si smochine.
  • Sucurile de: cirese negre, ananas, prune uscate.
  • Mirodenii si condimente: curry, patrunjel, ardei rosu, sofranul.
  • Ceaiuri de: papadie, macese, menta, tei, dude.

Alimente de evitat:



  • Sunca, costita, carnea de porc.
  • Pestele in saramura, caracatita.
  • Iaurtul, laptele batut, inghetata, branza de vaci, parmezanul, branza
    topita.
  • Uleiul de porumb, de arahide.
  • Arahidele, untul de arahide, fisticul, macul.
  • Lintea, fasolea.
  • Fulgii de porumb, faina si taratele de ovaz, cerealele combinate.
  • Faina de grau, faina de ovaz, faina de grau germinat.
  • Vinete, porumb, avocado, masline, ciuperci.
  • Nuci de cocos, portocale, capsuni, mure.
  • Sucul de mar, de portocala si cidru de mere.
  • Mirodenii si condimente: capere, piper, otet, scortisoara, nucsoara,
    ketchup, maioneza, muraturi.
  • Ceaiul de aloe, matasea porumbului, rubarba

Exemplu meniu varianta 1


MIC DEJUN



  • 2 felii de paine prajita cu unt (degresat)

  • 1 cana suc de legume

  • 1 banana

  • ceai verde sau ceai de plante

PRANZ



  • 180g friptura de vita slaba

  • salata de spanac

  • 1 mar sau o cana de ananas

  • apa plata sau ceai de plante

GUSTARE DE DUPA-AMIAZA



  • Felii de morcovi, telina sau fructe

  • ceai verde sau ceai de plante

CINA



  • Anghinare oparita cu suc de lamaie

  • 1 cartof dulce

  • fructe proaspete amestecate – kiwi, struguri, piersici

  • apa sau ceai de plante

Exemplu meniu varianta 2


MICUL DEJUN



  • 2 felii de paine cu unt sau miere

  • 1 ou fiert

  • 1 cana suc de ananas

  • ceai verde sau ceai de plante

PRANZ



  • Salata de pui- felii de piept de pui, maioneza vegetala, legume

  • 1 felie de paine de secara

  • 2 prune proaspete sau uscate

  • apa sau ceai

GUSTARE DE DUPA-AMIAZA



  • Seminte de dovleac, nuci, smochine, curmale sau prune uscate

CINA



  • Peste la gratar

  • Salata de fasole verde cu suc de lamaie

  • Ceai verde sau ceai de plante

Exemplu meniu varianta 3


MICUL DEJUN



  • Orez expandat cu lapte de soia

  • 1 ou fiert

  • 1 cana suc de ananas

  • ceai verde sau ceai de plante

PRANZ



  • 120-180g pateu

  • salata de verdeturi asortata: laptuci, patrunjel, ceapa rosie, castravete,
    morcovi.

  • Apa sau ceai de plante

GUSTARE DE DUPA-AMIAZA



  • Felii de legume: morcovi, telina.

  • Apa sau ceai de plante

CINA



  • Peste la gratar cu legume prajite

  • Orez brun cu putin unt

  • Ceai de plante 
     

  Forum unde comentam cu placere si ne
sustinem


 Diete si iar Diete

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.