Dezvoltarea bebelusului in primele 12 luni: ghid pe luni!
Dezvoltarea bebelusului in primele 12 luni: ghid pe luni!
De la nou-nascutul neajutorat la un copil activ: este nevoie de numai 12 luni scurte, pentru ca micutul tau sa fie supus acestei transformari incredibile. Bebelusii cresc si se schimba intr-un ritm uluitor, si in fiecare luna se bucura de evolutii noi si interesante.
Proaspetii parinti se gandesc de multe ori la ce sa se astepte in continuare si cum sa afle daca bebelusul lor se dezvolta cum trebuie. In loc de a se concentra prea mult pe etapele de dezvoltare, este important sa ne amintim ca toti bebelusii au un ritm propriu de dezvoltare.
Unii copii pot spune primul cuvant la opt luni, in timp ce altii nu vorbesc pana dupa 1 anisor. La fel si cu primii pasi: ii poate face oricand intre 9 si 18 luni.
Pastrarea acestor tipuri de variatii in minte, iata ce poate face copilasul tau in primele 12 luni de viata: click pe imaginea de mai jos!
Somnul bebelusului: cat doarme si de ce nu doarme
Cat de mult doarme un bebelus? Ei bine, unii bebelusi dorm cate opt ore incontinuu inca de la bun inceput, in timp ce altii se trezesc de nenumarate ori pe noapte. Iata cat doarme bebelusul si de ce ar putea sa nu doarma precum si sfaturi pentru un somn linistit al bebelusului … citeste mai departe
Grafice de crestere: indicatorul de crestere al bebelusului
Graficele de crestere sunt una din primele griji care iti obsedeaza viata de mamica, dupa ce comoara a ajuns acasa. Creste sau nu creste? Ia sau nu in greutate? Ia suficienta? E bine? …
In multe tari aceste date importante, despre cresterea in centimentri si kilograme ale bebelusului sunt apoi trecute in "cartea copilului" si apoi date bunicilor, rudelor si prietenilor. Aceste date vor deveni un bun indicator al sanatatii copilului, in mod special in primii trei ani. Medicii sunt de asemenea constienti de aceasta stransa relatie. Copiii care sunt bine ingrijiti din punct de vedere alimentar, care au o legatura emotionala cu parintii si care nu au o boala cronica, or creste in concordanta cu tiparul normal. Iata am adunat si noi aceste grafice impreuna cu cateva explicatii necesare citeste mai departe aici.
Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau
Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tablet.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Pe lângă aceste informaţii atent alese, aplicaţia înglobează o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul – primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.
Aplicatia Eu, Mamica – se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.).
Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată. Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.