Servire: 6 portii
Ingrediente:
3
albusuri
175 g zahar pudra
topping:
275 smantana batuta bine pana se ingroasa
350 g fructe (capsuni, zmeura si cateva cocaze rosii)
putin zahar pudra
de:
-o
tava rotunda tapetata cu foaie de pergament
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 150 grade C.
Bateti
albusurile spuma, dupa care adaugati treptat cate 25 g din zaharul pudra. Luati o
lingura de metal si distribuiti compozitia sub o forma neregulata in tava
pregatita; ajutandu-va de varful lingurii formati mici varfuri ascutite,
vartejuri.
Asezati tava in cuptor si schimbati imediat temperatura la 140 grade C,
timp de 1 ora, dupa care opriti cuptorul si lasati tava inauntru pana cand
acesta se raceste complet.
Dupa
ce sa racit bine, scoateti Pavlova din tava si chiar inainte de servire
intindeti smantana batuta cu zaharul ramas de la albusuri, aranjati fructele si
presarati zaharul pudra.
Va dorim pofta buna!