Cupcakes cu meringue si crema de lamaie

0 91

Cupcakes cu meringue si crema de lamaie

Ingrediente cupcake:

  • 230g faina
  • 150g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 175g unt moale
  • 2 oua mari
  • 2 lingurite coaja rasa de lamaie
  • 150ml iaurt grecesc

Ingrediente crema de lamaie:

  • 1 ou intreg + 1 galbenus
  • 90g zahar pudra
  • 40g unt
  • sucul si coaja rasa de la o lamiae

Meringue:

  • 2 albusuri
  • 1/2 ceasca zahar pudra
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • optional colorant galben

Mod de preparare cupcake:

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius  si se pregatesc cu hartie formele de cupcake. Pune toate ingredientele intr-un castron, amesteca-le cu un mixer pana devine un aluat cremos si gros. Imparte aluatul in formele pregatite si pune-le in cuptorul incins timp de cca 15 – 20 de minute sau pana cand o scobitoare infipta in centru iese curata. Se lasa la racit complet, iar intre timp se pregateste crema de lamaie.

Mod de preparare crema de lamaie:

Pune oul, galbenusul si zaharul intr-o cratita si amesteca pana se omogenizeaza. Adauga untul, sucul si coaja rasa de lamaie, si pune totul la foc mediu. Amesteca pana se ingroasa, timp de cca 5 – 10 minute. Se va ingrosa si mai mult atunci cand este complet rece, si preferabil lasat la frigider.

Taie un capacel din partea de sus a fiecarei cupcake si scoate o parte din interior creand o gropita pe care o vei umple cu crema e lamaie. Dupa ce vei umple toate cupcake-urile se pun capacelele inapoi.

Mod de preparare meringue:

Incalzeste cuptorul la 160 de grade Celsius.

Pune o cratita cu apa la foc mediu si adu-o la punctul de fierbere, apoi da focul la mic. Pune albusurile intr-un vas rezistent la caldura, iar acesta peste cratita cu apa si incepe sa amesteci cu un mixer, dupa 1-2 minute adauga lamaia si zaharul, si amesteca pana zaharul se topeste si albusul e spuma. Elimina vasul de la caldura si mai mixeaza inca 10 minute, sau pana cand se formeaza varfuri groase, lucioase si rigide.

Pregateste un saculet cu dui si intinde o dunga- doua de colorant gel pe interiorul saculetului (lasa sa curga doua dungi verticale) apoi umple cu bezeaua si orneaza cupcake-urile si pune-le in cuptorul incins cca 5-7 minute, pana devin aurii.

Va dorim Pofta Buna!

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.