Beneficiile ceaiului de hibiscus

0 182

Beneficiile ceaiului de hibiscus

Ajuta la digestie
Ajuta in slabire
Proprietati anti-cancer
Anxietate si depresie
Stimuleaza sistemul imunitar
Reteta de ceai

Ceaiul de hibiscus se prepara din partile plantei Hibiscus (cunoscuta sub numele stiintific hibiscus sabdarifa), in special prin fierberea florii. Ceaiul de hibiscus este o bautura foarte populara in intreaga lume si este adesea folosita ca ceai medicinal:

Ajuta la digestie

Multi oameni beau ceai de hibiscus pentru a-si imbunatati digestia. Din moment ce are proprietati diuretice, acesta este, de asemenea, utilizat pentru a trata constipatia, lucru ce va ajuta sa pierdeti in greutate, sa va imbunatatiti starea de sanatate a sistemului gastro-intestinal si sa evitati cancerul colorectal.

Ajuta in slabire

Ceaiul de hibiscus este, de asemenea, benefic pentru pierderea in greutate. Daca consumati alimente bogate in carbohidrati, ceea ce inseamna zahar si amidon, sunteti susceptibili de a castiga in greutate. Cu toate acestea, studiile au sugerat ca extractul de hibiscus reduce absorbtia de amidon si glucoza, si poate ajuta la pierderea in greutate.

Proprietati anti-cancer

Acidul hibiscus protocatechuic gasit in ceaiul de hibiscus are proprietati puternice antioxidante si anti-tumorale. Acidul protocatechuic din ceaiul de hibiscus inhiba dezvoltarea celulelor canceroase prin inducerea mortii celulelor din celulele umane de leucemie.

Anxietate si depresie

Beneficiile ceaiului de hibiscus includ si calmarea sistemului nervos, reducand simptomele de depresie si anxietate. Un studiu a constatat ca flavonoidele, antocianinele si Antocianidinele din hibiscus au un potential de activitate antidepresiva.

Stimuleaza sistemul imunitar

Cantitatea mare de vitamina C din ceaiul de hibiscus poate ajuta la prevenirea racelilor si a gripei, avand capacitatea de a reduce temperatura corpului la persoanele cu febra.

Reteta de ceai

Ingrediente:

– 4 cesti de apa
– 1/4 ceasca de flori de hibiscus organice, uscate
– 1 – 2 linguri de miere
– felii de limeta (optional)
– frunze de menta proaspete (optional)

Mod de preparare:

Fierbe jumatate din apa intr-o cratita mica.
Adauga florile de hibiscus uscate si apoi opreste focul. Se strecoara dupa ce apa devine un rosu inchis.
Adauga cele doua cani de apa filtrata ramase in ceaiul fierbinte, si apoi mierea.
Daca doriti puteti de asemenea, folosi putina menta si lamaie/limeta.
Daca este vara utilizati si cuburi de gheata.

Va recomandam sa mai cititi si:

Forumuri recomandate la Supereva

 Super Sanatate >>Familia Verde (interesata de problemele si dilemele ecologice ale prezentului)
 

 

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.