Ingrediente:
- 1 kg morcovi
- 1 kg mere
- 1 kg vinete
- 1 kg ceapa
- 1 kg gogosari
- 1 kg ardei gras
- 1 kg telina
- 1 l ulei
- 800 gr pasta de rosii
- zahar, miere, sare
Mod de
preparare:
Se spala si se da pe razatoare telina si morcovii, apoi
se pune totul la calit cu 250 ml de ulei. Se toaca ceapa si se caleste cu
aceeasi cantitate de ulei, impreuna cu merele, care au fost curatate de coaja si
samburi si taiate in cuburi mici.
In alt vas, se calesc ardeii grasii si gogosarii bine
spalati, curatati si tocati. Se coc vinetele, se curata si se combina obisnuit
cu ulei. Cand toate aceste ingrediente s-au racit, separat, se pun intr-un vas
mare, se adauga 800 gr de pasta de rosii dezlegata cu un pahar de apa. Se
omogenizeaza zacusca, se adauga 2 linguri de zahar, 2 linguri de miere, sare si
restul de ulei pina la 1 litru.
Se aseaza zacusca in cratite mari si se da la cuptor cu
foc mic, pana cand grasimea se ridica la suprafata. Se pune fierbinte in borcane
si se sterilizeaza in cuptorul aragazului, 30 de minute, cu foc mic.
.
Va dorim Pofta
Buna!
Mai cititi si:
Torturi
Ganache
Ucrainean
de caramel
Cheesecake
alba
glazura
lamaie
(Kievskaia)
pere
lamaie
Baklava
cocos
de branza
lime
ciocolata
ciocolata
si cocos
Neagra
rece
cognac
alune
menta
alba
ghimbir
Supe creme
cartofi
coriandru
Alimentatie sanatoasa
colesterol
bine
mult
legumelor
paradontoza?
lunga
specialistilor
Cure de sanatate
detoxifiere?
calde
completa
san
femei
ajuta?
terapeutica?
usturoi