Numar portii: 10
Ingrediente:
- 10 kg vinete
- 10 kg ardei capia
- 10 kg gogosari
- 2 kg ceapa
- 5 kg rosii
- 1/2 kg morcovi
- 1 l ulei
- sare, foi de dafin, condimente dupa
gust
Mod de preparare:
Se taie ceapa marunt si se rad morcovii pe razatoarea
mica. Se pun in ulei si se adauga 1/2 l apa. Se fierb pana se inmoaie ceapa si
daca mai e nevoie se adauga apa.
Vinetele, ardeii si gogosarii se coc si se curata, dupa
care se scurg foarte bine (se lasa in strecuratoare de pe o zi pe alta).
Vinetele se toc ca pentru salata, iar gogosarii si ardeii se taie in cubulete
mici (cubulete cu latura de aprox. 5 mm).
Se amesteca cele de mai sus si se fierb un pic, se
sareaza si se condimenteaza dupa care se adauga sucul de rosii obtinut din cele
5 kg de rosii si se mai fierb un timp. Daca zacusca are prea multa zeama se mai
baga la cuptor pentru 20 min. sau o jumatate de ora.
Eu fac portii de cite 1/5 din cantitatile de mai sus. De
obicei coc ardeii, vinetele si gogosarii pe rand (cite o portie de 2kg) si le
bag la congelator, iar cind vreau zacusca, scot cate o punga de ardei, una de
vinete si una de gogosari si fac o portie, ca restul gasesc oricind. Sucul de
rosii in acest caz il cam pun dupa ochi.
Va dorim Pofta
Buna!
Mai cititi si:
Supe creme
cartofi
coriandru
Alimentatie sanatoasa
colesterol
bine
mult
legumelor
paradontoza?
lunga
specialistilor
Cure de sanatate
detoxifiere?
calde
completa
san
femei
ajuta?
terapeutica?
usturoi