Zabaglione este un
desert italian usor si spumos, realizat prin amestecarea galbenusurilor de ou,
zahar si vin Marsala pe o baie de aburi. Se poate servi in mod traditional, cu
biscuiti Amaretii, dar si peste
fructe.
Servire: 6 portii
Ingrediente:
- 50g biscuiti Amaretti
- 8 galbenusuri de ou
- 1 pastaie de vanilie (semintele razuite)
- 130g zahar pudra
- 100ml Marsala
Mod de preparare:
In primul rand, pune biscuitii Amaretti intr-o punga
mica, sigileazo si zdrobeste-i cu un sucitor pana rezulta firimituri
fine.
Pune galbenusurile, interiorul vaniliei si zaharul
(arunca pastaia de vanilie in zahar cu cateva zile inainte de folosire) intr-un
castron mare, peste o tigaie cu apa ce fierbe la foc mic, asigura-te ca baza
bolului nu atinge apa. Folosind un mixer electric, amesteca galbenusurile si
zaharul timp de aproximativ 15 minute, pana cand amestecul este palid, gros si
voluminos – ar trebui sa fie aproape triplat in volum.
Treptat toarna Marsala, amestecand continuu, apoi poti sa
iei vasul de pe aburi. Continua sa amesteci pana cand se raceste
usor.
Imparte compozitia de Zabaglione in 6 pahare de desert x
250ml si se presara biscuitii zdrobiti Amaretti.
Va dorim pofta buna!
Inghetata de casa
miere
rozmarin
Mocha
lamaie
fructe
avocado
pasi
espresso
ciocolata