Consumul de alimente cu un continut scazut de carbohidrati este foarte eficient si este o metoda populara atunci cand este vorba de pierderea in greutate. Orice produs alimentar cu mai putin de un carbohidrat per portie este enumerat ca aliment fara carbohidrati, in conformitate cu standardele USDA.
Exista destul de multe alimente slabe in carbohidrati, dar alimentele cu zero carbohidrati sunt mult mai limitate. Cea mai buna metoda de a pierde in mod activ din greutate este sa incercati sa ramaneti sub 20 de carbohidrati pe zi.
Mai jos este lista cu alimente care nu au absolut nici un carbohidrat conform datei de baza nationale de nutrienti, publicata de Departamentul de Agricultura al SUA.
Carne: carne de vita, manzat, porc, miel; carne de pasare – curcan, pui, rata, gasca, prepelita etc.; carne de vanat: cerb, bizon, strut, etc.; organe de animale: inima, limba, rinichi, creier, ficat, etc.
Fructe de mare – moluste, cum ar fi scoici si stridii, crustacee cum ar fi homar, creveti, calamar si crab, toate celelalte tipuri de peste de apa dulce si de apa sarata, cum ar fi somnul, basul, somonul, tonul, pastravul, cambulul, halibutul
Retineti: carnea prelucrata, cum ar fi carnatii, crenvustii, etc. pot avea carbohidrati ascunsi din cauza aditivilor adaugati. Asigurati-va ca verificati lista de ingredeinte!
Oua
Diverse uleiuri: uleiul de masline, uleiul de avocado, uleiul din seminte de struguri, uleiul de soia, uleiul de porumb, uleiul de arahide, uleiul de floarea-soarelui
Otet
Masline intregi
Sare
Scortisoara macinata si condimente
Mustar galben
Grasimi de animale, inclusiv untura si ulei de peste
Indulcitori artificiali si stevia
Gelatina uscata
Ciocolata neagra cu 85% cacao
Cele mai multe legume au un continut scazut de carbohidrati. Legumele cu frunze si legumele crucifere au niveluri deosebit de scazute, iar majoritatea carbohidratilor lor consta din fibre.
Pe de alta parte, legumele radacinoase cu amidon precum cartofii si cartofii dulci sunt bogate in carbohidrati.
Legume: sparanghel, sfecla, bok choy, broccoli, varza de brussels, varza, morcovi, conopida, radacina de telina, telina, castraveti, vinete, andive, usturoi, pastai verzi, kale, praz, ciuperci, okra, ceapa, pastarnac, ardei, dovleac, verdeturi, salata, spanac, rosii, dovlecei
Desi fructele sunt in general percepute ca fiind sanatoase, ele sunt extrem de controversate in randul persoanelor care urmeaza o dieta saraca in carbohidrati.
Asta pentru ca majoritatea fructelor au tendinta de a fi bogate in carbohidrati, comparativ cu legumele. Cu toate acestea, acest lucru nu se aplica la fructele grase cum ar fi avocado sau maslinele. Fructele cu un continut scazut de zahar, cum ar fi capsunile, reprezinta o alta alegere excelenta.
Fructe: avocado, afine, mure, merisoare, struguri, lamaie, limeta, masline, zmerua, rubarba, capsuni,kiwi, portocale
Nuci/seminte: migdale/faina de migdale, cashew, seminte de chia, cocos/faina de cocos, seminte de in, alune de padure, macadamia, nuci pecan, fistic, seminte de dovleac, seminte de floarea soarelui, nuci
Lactate: unt/ghee, Branza: Cheddar, parmezan, Muenster, Camembert, smantana, maioneza, iaurt grecesc
Bauturi: lapte de cocos, lapte de migdale, gin, rom, vodca, whisky, apa, cafea si ceai daca nu se adauga nimic, vin
Pierde kilogramele in plus pentru a fi cat mai mult alaturi de copilul/copiii tau/tai. Iata de ce.
Forumuri si grupuri de suport pentru cele care vor sa slabeasca:
Intre noi femeile. Cosmetice, diete, tampoane, dileme intime.