Voi beti ceai din ace de pin?
Deși este utilizat de secole de amerindieni, ceaiul din ace de pin nu este foarte cunoscut publicului larg. Dar cu siguranță merită să vă familiarizați cu această infuzie neconventionala dacă doriți să va creasteti claritate mentala, invinge boli infectioase si cancerul. Acele de pin au mult mai multa vitamina C decat sucul de portocale proaspăt stors și au fost utilizate de către primii coloniști din America de Nord, pentru a evita scorbutul – o boală asociată cu deficitul de vitamina C.
Merite
Uleiul din ace de pin, ca cel găsit în eucalipt, ne protejeaza de dăunătoari. Dr. Edward F. Group III, fondator al Centrului Global Healing, enumeră următoarele beneficii:
Intareste imunitatea
Ameliorează infectiile bronșice și sinusurile
Dezinfecteaza mucegaiul, sporiii de drojdie și Escherichia coli
Protejeaza impotriva gripei comune si racelilor
Neutralizeaza radicalii liberi
Lupta împotriva degenerarii musculare, bolilor de ochi si tulburari ale sistemului nervos
Util pentru tratarea eczemelor, piciorul atletului, psoriazis, matreata, acnee
În plus, Rural Survival adaugă că pinul este o sursa buna de vitamina A și ajută la îmbunătățirea claritatii mentale, în timp ce Doug Wallace constată în articolul "Another Cancer Killer? Pine Needles" că aceasta planta se ajta persoanele ce sufera de scleroza, alergii, pietre la rinichi, hipertensiune arteriala, obezitate, depresie și tumori.
De fapt, cercetarea publicata in Nutrition and Cancer a descoperit ca acele de pin prezintă "antioxidanti puternici, efecte antimutagenice, și antiproliferative asupra celulelor canceroase, si antitumorale"
Și acest studiu a constatat ca acele de pin sunt o sursă excepțională de proantocianidina, un compus care demonstrează caracteristicile puternic antioxidante.
Cum se prepara ceaiul din ace de pin
Pinul alb este considerat cea mai bună alegere. Recoltati o mână de ace tinere, cu o culoare verde stralucitor. Asigurați-vă că nu au fost pulverizate cu nimic și sunt situate departe de drumuri. Se toaca doar acele. Se pun într-un recipient si se toarna apa clocotita peste ele. Se acopera si se lasa timp de 10 minute. Se indulceste dupa preferinta si se bea imediat.
Un ultim cuvânt de precauție: Femeile insarcinate sau care intenționează să rămână gravide, nu trebuie să consume ceai din ace de pin din cauza riscului crescut de avort.