Tort negru si alb
Ingrediente blat:
- 500ml smantana ptr frisca
- 500g ciocolata alba rupta in bucatele mici
Ingrediente blat:
- putin unt ptr uns tava
- 190g faina cu agent de crestere
- 40g cacao
- 200g unt moale, taiat cubulete
- 200g golden syrup sau miere
- 1 lingurita praf de copt
- 4 oua batute bine
- 125g ciocolata neagra, rupta bucatele
- 50ml espresso
Mod de preparare ganache:
Incalzeste smantana intr-o cratita pana cand incepe sa fiarba, apoi se opreste focul, se adauga ciocolata alba si se amesteca pana se topeste. Se lasa la racit pana se ingroasa, aproximativ o ora amestecand ocazional – se poate pune la frigider. Este nevoie de o consistenta tartinabila.
Mod de preparare blat:
Se incalzeste cuptorul la 180°C si se ung cu unt doua tavi rotunde de tort de 20cm apoi se presara putina faina sau se intinde o foaie de copt. Amesteca cu un mixer faina cu cacao, untul, mierea/siropul auriu, praful de copt si ouale, pana devine o crema. Topeste ciocolata neagra intr-un bol pe o baie de aburi, apoi amestec-o cu espresso in compozitia de tort si amesteca pana la omogenizare. Imparte compozitia intre cele doua tavi si pune-le in cuptorul incins timp de 25 de minute, sau pana cand un cutit introdus in centru iese curat.
Dupa ce sunt gata, blaturile se lasa la racit compplet, apoi fiecare se taie in jumatate pe orizontala, rezultand 4 blaturi egale. Blaturile se vor umple cu ganache-ul de ciocolata, inclusiv partea de sus si lateralele, apoi optional se va decora cu pudra de cacao sau alte ornamente dupa preferinta. Se lasa la rece 30 de minute apoi se poate servi.
Va dorim Pofta Buna!