Tort fraged cu lime

Ingrediente umplutura:



  • 1 lingurita coaja rasa de lime
  • ¼ ceasca zeama proaspat stoarsa de lime (aproximativ 2
    lime)
  • 400 ml lapte condensat

Ingrediente tort:



  • 1 lingura faina
  • 200g faina cernuta
  • 150g zahar (divizat)
  • 2 ½ lingurite praf de copt
  • ½ lingurita sare
  • 7 linguri ulei de canola
  • zeama proaspat stoarsa a 3 lime
  • 3 linguri apa
  • 1 lingurita coaja rasa de lime
  • 1 lingurita extract de lamaie
  • 3 galbenusuri
  • 8 albusuri
  • 1 lingurita crema de tartar

Ingrediente glazura:



  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri zeama de lime
  • 340g frisca
  • frunze de menta (optional)
  • afine (optional)
  • felii de coaja de lime (optional)

Preparare:


Pentru a prepara umplutura,
combina 1 lingurita coaja de lime, ¼ ceasca zeama de lime si laptele intr-un bol
mic, amestecând pâna se incorporeaza. Acoperiti cu folie de plastic si lasati
amestecul la racit pentru aproximativ 3 ore.


Incalziti cuptorul la 170 °C.


Pentru a pregati tortul, ungeti
fundul a 3 tavi rotunde cu putin unt, asezati apoi hartia de pergament, ungeti-o
si pe aceasta cu putin unt si presati 1 lingura de faina.


Amestecati bine intr-un castron, pana se incorporeaza 2
cani de faina, 1 ceasca de zahar, praful de copt si ½  lingurita de
sare.


Combinati apoi uleiul cu 1/3 ceasca zeama de lime, 3
linguri de apa, 1 lingurita coaja de lime, extract de lamaie si galbenusurile de
ou intr-un bol mediu, amestecând cu un tel. Adaugati amestecul ulei peste cel de
faina ulei si amestecati cu mixer la viteza medie pana se omogenizeaza.


Asezati albusurile de ou intr-un castron mare si
bateti-le cu un mixer la viteza mare, pâna devin spumoase. Adaugati crema de
tartar; amestecati in continuare pâna se incorporeaza. Treptat se adauga 30g de
zahar, cate 1 lingura pe rand. Se amesteca usor o patrime din amestecul de
albusul cu cel de faina; apoi se adauga treptat si restul amestecului de albus.


Împartiti compozitia în mod egal între cele 3 tavi
pregatite si coceti-le in cuptorul incins pentru aproximativ 20 minute. Se lasa
la racit 10 minute pe un gratar de sârma dupa care le scoate-ti din tavi si se
lasa la racit complet pe gratarul de sârma.


Pentru a prepara glazura,
combinati 3 linguri de zahar si 2 linguri zeama de lime într-un castron mic din
sticla. Bagati-l la cuptorul cu microunde pentru 30 de secunde sau pâna când
zaharul se dizolva. Se lasa la racit complet si se amesteca cu
frisca.


Pentru a asambla tortul, asezati
prima foaie de tort pe o farfurie; intindeti usor jumatate din umplutura,
asezati a doua foaie de tort, restul umpluturii, urmat de a treia foaie.
Intindeti glazura pe toata suprafata tortului (inclusiv pe margini). Se
garniseste cu menta, afine, si felii de coaja de lime – desigur optional.
Pastrati tortul acoperit in frigider pentru de cel mult 3 zile.


Informatii nutritionale


Calorii…………290 (29% din
grasime)
Grasime………9.3g (2.1g saturata, 4.6g mono, 2.1g
poly)
Proteine………5.3g
Carbohidrati..44.9g
Fibre…………..0.3g
Colesterol……47mg
Fier……………1.1mg
Sodiu………….218mg
Calciu…………122mg


Va dorim pofta
buna!



tort,lime,cocos,menta,pufos,reteta
Comantarii (0)
Adauga comentariu